alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
vertiico napisał/a:
i odpowiedziales sobie na swoje pytanie

Czyli co, kladl je przy rotorze w elektrowni? No nie przesadzajmy, skad mozna wziac taka dawke, zeby spalic 200 kart?!

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
mowie ze nie wiem :)
tak samo nie wiem na ile prawdziwa jest ta informacja :)
teraz wyjasnilem? mniejsze prawdop. jest ze zmowily sie osoby z roznych stron swiata by pisac jak ta karta sie psuje itp,
inaczej: bardziej wiarygodne jest jezeli informacja o tym ze dany typ np karty jest wadliwy kiedy "duzo" osob to potwierdzi. ( duzo -- kazdy sam sobie definiuje to pojecie ) .
Ale to jest moja opinia.

zaroowka  Dołączył: 06 Mar 2007
A ja wyraziłem tylko swoje zdanie. ;-)

Poza tym vertiico zwróć uwagę na jedną rzecz: napisałem, że "czasami bywało tak, ze odsyłało się 200 sztuk wadliwych kości" - to nie odosobniony przypadek, zdarzało się częściej. Od czasu gdy to pisałem upłynęło trochę wody w rzekach, trochę piwa się wypiło i... odesłało znowu trochę kości do producenta. Dla mnie o czymś to świadczy. Nie będę pisał ile - nie widzę w tym sensu, powiedzieć jedynie mogę, że niemało.

Napisałem też, że sam mam Kingston'a. Dokupiłem niedawno drugiego - i też powodów nie mam do narzekań.

...co do spraw rozumienia gwarancji dożywotniej i "rąk", które to mogły pamięci uszkadzać, źle przechowywać, popsuć, spalić, utopić i ogólnie zniszczyć - bez komentarza. Nie pisałem, gdzie pracuję i co robię, ale swojego profesjonalizmu zawodowego podważać ot, tak sobie - nie pozwolę.

No to po :-B

zaroowka napisał/a:
Poza tym vertiico zwróć uwagę na jedną rzecz: napisałem, że "czasami bywało tak, ze odsyłało się 200 sztuk wadliwych kości" - to nie odosobniony przypadek, zdarzało się częściej.

totez to napisalem ,ale u Ciebie, czy mozesz podac takie dane z innych zrodel ( ale nie kilka, tylko wiecej, dodatkowo swoja teze poprzez z wypowiedzi z forow, czy czymkolwiek, aby znow nie wyszlo ze to tylko u Ciebie ? )

zaroowka napisał/a:
Nie pisałem, gdzie pracuję i co robię, ale swojego profesjonalizmu zawodowego podważać ot, tak sobie - nie pozwolę.

wogole mnie nie zrozumiales :-| [ I jak juz zaczales pisac o swoim "profesjonalizmie" to napisz ktora moja wypowiedz Ci ujmuje ? ]

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
zaroowka napisał/a:
Kingston spadł strasznie z jakością wykonania

moim skromnym zdaniem spadek jakości dotyczy większości producentów, a co gorsza do grona sprzedających dołączyły firmy z założenia produkujące wyroby "jednorazowe" w chacie z bambusa.
nie to co kiedyś ... :mrgreen:
Dla przykładu. Pracuje w swojej firmie ponad 11 lat i wciąż korzystam z dyskietek 3.5 calowych produkcji BULL-a, które były w firmie jeszcze przed moim zatrudnieniem (sic!). A jak kupimy Verbatimy albo coś podobnego to po 2 miesiącach są do wywalenia.

Westfield  Dołączył: 16 Paź 2007
Dada napisał/a:
Westfield napisał/a:
Moja felerna karta to EMTEC 1GB.
Sugeruję szybką wymianę karty na inną. Właśnie koledze padły dwa EMTEC-i pod rząd. Oba 1 GB i w obu przypadkach najpierw było tak jak u Ciebie, a potem już żaden sprzęt karty nawet nie widział.

Tak tez stało się i u mnie. Mój stary kompakt zawiesza się przy starcie.
Dodam jeszcze, że sprawdziłem przez ten tydzień aparat na starym Panasonicu 128mb i nie stało się nic podobnego. Czy jednak na podstawie tego mogę ubiegać sie o wymianę karty? Czy warto zawracać sobie głowę?

rybysferyczne  Dołączył: 22 Mar 2008
prosze panstwa ja poprosze wyjasnienie na spokojnie, bo mnie zaraz krew zaleje - wlasnie przyszedl moj pentax z "gratisowa" karta kingston sdhc 4GB. uruchamiam aparat - a tam 'memory card error' - czy to cyfrowe ustrojstwo trzeba wpierw sformatowac czy powinno od razu zadzialac? jesli to pierwsze to czy z poziomu aparatu czy komputera?

edit: o teraz widze ze karty nie wykrywa w komputerze :cry:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
rybysferyczne napisał/a:
czy to cyfrowe ustrojstwo trzeba wpierw sformatowac czy powinno od razu zadzialac?
Mnie każda zakupiona karta działała od razu. Formatowanie to tylko w aparacie.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Formatuj w aparacie, sprawdź, czy nie jest przesunięty lock

rybysferyczne napisał/a:
edit: o teraz widze ze karty nie wykrywa w komputerze
sprawdz jak mozesz u kogos innego ( na innym kompie i w innym czytniku) jak dalej nie bedzie dzialac to odeslij na gwar.

dżejpi  Dołączył: 04 Paź 2007
rybysferyczne napisał/a:
karta kingston sdhc 4GB

jeżeli masz w aparacie pierwszy software, to puszka może nie widzieć tej karty. Tylko zmiana softu albo karty.

rybysferyczne  Dołączył: 22 Mar 2008
dżejpi napisał/a:
rybysferyczne napisał/a:
karta kingston sdhc 4GB

jeżeli masz w aparacie pierwszy software, to puszka może nie widzieć tej karty. Tylko zmiana softu albo karty.

a gdzie sprawdze jaka to wersja softu?

Włączając aparat trzymaj wciśnięty przycisk przeglądania zdjęć i OK (ale moim zdaniem nie ma to nic do tego)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Z kartą Kingstona miałem taki przypadek, że nie była widziana przez aparat i komputer i nie dała się w nich sformatować. Sformatowałem ją dopiero w jakiejś małpce Canona i od tego czasu działa bezproblemowo.

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
Jezeli to ka setka super to ona ma już zaaplikowane w firmware v1.0 obsługę SDHC

piotr_luk napisał/a:
moim zdaniem nie ma to nic do tego

przecież puszki z pierwszym softem nie widziały kart SDHC - poprostu tego typu kart jeszcze w tym czasie nie było. By pucha mogła zapisywać na SDHC należało wgrać nowy soft do aparatu.

Cytat
przecież puszki z pierwszym softem nie widziały kart SDHC
jakie? Ja mam K10, rybysferyczne też i moja widziała od początku

piotr_luk napisał/a:
jakie?
mam kasetkę i moja po zakupie widziała tylko karty SD i takie zaleca instrukcja.

dżejpi, cały czas jest mowa o K10D, poza tym jego karty czytnik w komputerze też nie widzi, więc nie ma to nic wspólnego z wersją softu w aparacie

piotr_luk, OK, jakoś nie doczytałem, że chodzi o K10D. :-B

Skocz do: