szopen  Dołączył: 20 Maj 2007
Dzięki za troskę :) Ale ja chcę kupić DWIE takie karty; dwa nowe czytniki mi zbędne zupełnie zwłaszcza że mam jeszcze jeden swój. Zatem -- wie ktoś gdzie można kupić taniej bez czytnika?

[ Dodano: 2008-02-15, 20:51 ]
deckard -- jeśli tak chcesz... ;)

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
szopen napisał/a:

Tak, to poważna oferta :)

szopen  Dołączył: 20 Maj 2007
deckard -- ciekawe podejście do sprawy masz ;) No ale jak tam chcesz. Wątpię żebym znalazł tą kartę bez czytnika taniej, więc tak czy siak będę miał przynajmniej jeden taki czytnik na zbyciu. W niedzielę/poniedziałek będę zamawiał. Reszta na PW.

szopen napisał/a:
deckard -- ciekawe podejście do sprawy masz ;) No ale jak tam chcesz.

Dlaczego ciekawe? 20 zł kosztuje np. zwykły czytnik Pentagram też tylko SD, który rozpędza się do 4MB/s tylko a ja niecierpliwy jestem a karty już mam :) Nie zgadzam się już na negocjacje cenowe ;)

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
deckard napisał/a:
Kup kartę z czytnikiem, odkupię czytnik za 20zł + koszty przesyłki
szopen napisał/a:
deckard napisał/a:
Tak, to poważna oferta :)

Słowo się rzekło.

zorzyk napisał/a:
Słowo się rzekło.

Dziękuję. Przyklepaliśmy też na prv :)

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
zorzyk napisał/a:
Słowo się rzekło.

Kiedyś jeden z moich nauczycieli miał anegdotkę na temat pochodzenia tego zwrotu - ale to do Hyde Parku raczej ;-)

Wiktor  Dołączył: 25 Maj 2006
Jeżeli chciałbyś sprzedać i ten dzytnik to chętnie kupię.
deckard napisał/a:
odkupię czytnik za 20zł + koszty przesyłki

Pozdr.
Wiktor

[ Dodano: 2008-02-15, 21:36 ]
za szybko napisałem -oczywiście ten drugi

rogo  Dołączył: 13 Sty 2008
Re: Dobra oferta - SanDisk 4 GB SDHC
Mertz napisał/a:
Znalazłem taką ofertę na allegro, zakupiłem, sprawdziłem - działa. Wg mnie dobra cena na SanDisk'a 4 GB SDHC:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=298335096

czyli troszkę przepłaciłem w Fotojokerz 169, a widziałem w innych sklepach za ok. 240

gregorburz  Dołączył: 23 Sty 2008
mi udało się kupić w jankach za 129 zł tą kartę śmiga że hej.

dgim  Dołączył: 05 Lis 2006
ja rowniez zakupilem sansiska 4gb sdhc w sklepie z linka na samym poczatku w Warszawie na nowym swiecie, karta jest w wersji czarnej http://img88.imageshack.u...4607193xh7.jpg, odpalilem od razu test hdtech'iem, i dziwna sprawa, quick test wyszedl pomyslnie dokladnie 20,6Mb/s ale moja druga karta 2gb GoodRam x100, ktora wg specyfikacji powinna miec zapis 15, odczyt 16mb/s - w tym samym tescie ma 21Mb/s...

gajes2  Dołączył: 29 Mar 2008
Witam, mam pytanie czy Twój pentax to k100D czy k100D-super, jeżeli k100D to kiedy kupiony lub czy wgrywałeś nowy soft, bo chcę się upewnić, że k100d widzą sdhc. Ja mam 100D kupiony w lipcu 2007 i na razie SD 1Gb, a chciałem nabyć sdhc. Pozdrowionka

dgim  Dołączył: 05 Lis 2006
mam k100d, po prostu firmware upgrade'uj sobie do wersji 1.02 - domyslna wersja 1.00 nie zobaczy sdhc, dzisiaj upgrade zrobilem i wszycho gra

transfer kabel oryg pentaxa -> pc i odwrotnie mam kiepski, 5-6mb/s, po wyjeciu karty, adapter->pc i odrotnie wychodzi 15mb/s, goodram x100 w zasadzie tyle samo

gajes2  Dołączył: 29 Mar 2008
dzięki serdeczne!!! :-D

Skocz do: