Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
emigrant napisał/a:
Zdano napisał/a:
Asahi-Takumar bez powłok SMC

No to jak może być SMC-M?

Jest SMC 135/2.5 (K), a SMC-M 135/3.5 oraz Takumar 135/2.5

Jedną z tych 135/2,5 (chyba SMC) można kupić w Bielsku w Horyzoncie. Szkło czyste bez zarysowań w odróżnieniu od dostępnego tam SMC-M 50/1,4 – tyle kurzu to jeszcze w obiektywie nie widziałem. Ceny – 400 zł za 135 i 200 zł za 50.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Dziś zajrzałem sobie na giełdę foto we Wrocławiu. Generalnie rzecz biorąc mała bieda, jak już pisano wcześniej. Stoisk może osiem, góra dziesięć. Troszkę szkła pod pentaxa się znajdzie, zarówno kudnelków jak i SMC. Stosunkowo dużo (jak na te troszkę) to "A". Ale w sumie nic, co by na kolana rzuciło i wywołało w mózgu myśl "chcę, chcę chcę!" ;-) Stan różny - od pięknych, czyściutkich, super-hiper, po jakieś zapaskudzone, że na pełnej dziurze drugi koniec ledwie widać.
Cenowo też tak sobie - można taniej znaleźć, nawet na alledrogo.
Za to można sobie dekle brakujące skompletować.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
matb, a jak było z korpusami manualnymi?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Prawdę mówiąc niespecjalnie się przyglądałem. Ale cośtam było - może nawet jakiś Pleśniak? W każdym razie cyfrówek zero ;-)

Robert  Dołączył: 19 Lis 2006
gdzie w Katowicach i okolicy są jakieś komisy foto ?

te które pamiętam sprzed lat już nie istnieją a w Centrum bywam rzadko i wypadłem z obiegu

davnes  Dołączył: 18 Lis 2006
Robert napisał/a:
gdzie w Katowicach i okolicy są jakieś komisy foto ?

te które pamiętam sprzed lat już nie istnieją a w Centrum bywam rzadko i wypadłem z obiegu

podzamcze tam jest taki sklep obok ulicy żwirki i wigóry :] drogo jak chloera a gnioty takie że szkoda gadać byłem dwa tygodnie temu

piszesz o Katowicach ? nie znam ulicy Podzamcze :roll:

Slava  Dołączył: 25 Kwi 2006
Śmiem twierdzić, że davnes, pisze o Bielsku-Białej. Tam na Żwirki jest komis Horyzont -swego czasu kupę rzeczy tam kupiłem. Między innymi i mojego pierwszego Pentaksa
chlip
wzruszyłem się...

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
Robert napisał/a:
gdzie w Katowicach

ul. 1 maja - pierwoje woskriestienije miesiaca

masz na myśli giełdę ? ale o tym już było, poza tym jest na Warszawskiej, fakt, łatwo pomylić ale ja szukam innych źródełek ;-)

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
Odświeżam bo chcę się przejechać do Katowic (teraz wypada chyba 6.04.2008).
Był ktoś tam w ostatnim czasie?
Jak z cenami, drożej/taniej od allegro?

ostatnio było mało sprzętu na K, teraz wiosna, pewnie się ruszy w interesie, ceny są takie jakie wynegocjujesz ;-) , raczej średnie, czasem na allegro kupisz taniej, czasem ktoś drożej sprzeda niż cenią na giełdzie, nie ma reguły

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
dybon napisał/a:
chcę się przejechać do Katowic

Też chcę :->

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Może się wybiorę, choć na cuda nie liczę :)

Przemek  Dołączył: 13 Lut 2008
Wpadnę też 6.04 do Katowic :) kto wie może się spotkamy :)

buuu...jestem bez środka transportu, więc z przyjazdu na giełdę nici (no chyba że giełda trwa do południa, to może na końcówkę uda m i się załapać.

Jak już ktoś wróci, a był, niech zda relację.
Ja jednak się nie wybrałem.

Giełda odzwierciedla pozycję ZPAF na rynku fotograficznym.

Zakurzone, stare, nieodnawiane od Gierka wnętrze, stary sprzęt... Tchnęło pchlim targiem.
Nic nowego czy szczególnie interesującego, trochę pleśni spod znaku Asashi Pentax.

Błogosławiony ten kto wymyślił allegro ;) Gdybym miał opierać się na giełdzie, nie wyszedłbym dziś za poziom zenita ;)

W ramach pocieszenia kupiłem sobie monopod slika w saturnie ;)

Ja szukam zoma ~70-~200, manualnego, z pozycją A. Ostatnio na Allegro ceny szaleją. Może ludzie myślą ze będą mieć AF?
Widziałeś coś tam takiego, niedrogiego?

raczej nie, parę stałek starusieńkich, z głupia frant zapytałem o pięćdziesiątkę A...zapomnij.

Skocz do: