seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
Beroflex 200mm f:3.5
Czy ktoś zna to cudo ogniskowa jak dla mnie w croopie trochę za duża ale mogę mieć prawie za darmo. cały metalowy (z wyjątkiem szkieł :-D ), ciężkawy, płynnie pracujący pierścień ustawiania ostróści- szeroki i wygodny, soczewki czyste (jedna mała ryska), wysuwana z przodu osłona przeciwsłoneczna - podbita od środka jakimś filcem, ogólnie wrażenia sympatyczne, ale zastanawiam się nad zastosowaniem tego szkła? Jedynie chyba elementy architektury. Proszę o opinie o tym szkle.
Ps. później wrzucę jakieś fotki na razie nie mam czasu.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
bierz, nie pytaj, testuj, pokaz sample :-D

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Pewnie że trzeba brać! Dobry do przyrody i jakichś np zdjęć portretowych "z przyczajki". Krajobrazy też niektórzy wykonują, jakieś samotne drzewa na tle ogromnej tarczy zachodzącego słońca, oraz zdjęcia sportowe.

http://seweryngruda.fotosik.pl/albumy/369321.html

Kilka fotek tym obiektywem, wrzuciłem link bo jestem noga jeśli chodzi o komputery.
Zapomniałem dodać, że na M42 i średnica filtra 62mm.

ok 100 PLN

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jak prawie za darmo to najwyżej odsprzedasz z zyskiem :mrgreen:

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
nie ma co sie oszukiwać zielono-fioletowe aberracje i jakiś mydlasty w srodku (na boki) nawet nie zwracałem uwagi :mrgreen: , z tym pierwszym pewnie wygrasz walke ale jak mydli to już nic nie pomoże.Pchnij dziada , dopisz ze kultowy na aledrogo mają branie takie "lufki"

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Zaraz, zaraz, spokojnie. Można jeszcze z tym pokombinować, na pewno coś się da wycisnąć w komputerze i na pierścieniu przesłony, to po pierwsze. Po drugie, to jest 100 zł, i tu należy przypomnieć historię, jak pewien obywatel w radzieckim hotelu zameldował, że znalazł w łóżku pluskwy, na co recepcjonista odpowiedział:"A co chcielibyście w tym łóżku znaleźć, Ginę Lolobrigidę?"

Co racja to racja. Pchać go nie będę. Dla mnie może być, nie wykorzystuje często takiej ogniskowej, dla mnie raczej, mieć gdyby było nagle potrzebne, a do tego mi starczy....
Pozatym te zdjęcia jak pamiętam to chyba na pełnej dziurze, a pozatym lubię kulturę pracy takich obiektywów i wagę :mrgreen: Jak kupię Pentax DA*60-250 /4 to wtedy go pchnę, albo Tamrona 70-200 2.8 :-/ człowiek się może rozmażyć z rana. :-P
Pozdrawiam i dzięki za ocenę... :-P

Skocz do: