Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Markus napisał/a:
LR 2.0 Beta może generować bardzo fajne galerie internetowe.
1.3 chyba ma te same szablony o ile pamiętam. I wcale nie jest ich tak dużo... simpleviewer i cośtam jeszcze.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
A po co więcej ?
Ja żadnego LR nie używałem.
Te co są chyba wystarczą każdemu.
Galeria nie może być bardziej efektowna od zdjęć w niej prezentowanych :-)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Markus napisał/a:
A po co więcej ?
Napisałeś wcześniej:
Markus napisał/a:
Można wybrać mnóstwo gotowych szablonów
Próbowałem polemizować z tym "mnóstwo".

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Markus napisał/a:
Na początku trochę trudno się połapać w tym programie.
Ale możliwości ma on dosyć duże.

Ale to miala jedynka takze.

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Do Lightrooma - podobnie jak do picasy, można dograć szablony pobrane z sieci. Jest tego przynajmniej kilkanaście gotowych "rodzin" szablonów (tzn. jedna "rodzina" to szablon który można jeszcze dodatkowo modyfikować - kolory, wielkości, sposoby transformacji obrazków itd.)

A te szablony które są w lightroomie, można bez problemu znaleźć w programie jAlbum - polecam tym którzy chcą mieć bajerancką galeryjkę a nie potrafią albo nie maja czasu bawić się we flashu.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Zwykle użycie flasha do galerii jest przerostem formy na treścią... :roll:

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Czy ja wiem? Czasami flash uatrakcyjnia pokaz, dodaje klimatu (patrz www.jeffascough.net ) pod warunkiem że uwzględnia parę istotnych parametrów (dostosowanie do wielkości ekranu przeglądarki, możliwość łatwego wyłączenia dźwięku itd...). Ale przy okazji - utrudnienie kopiowania zdjęć przez nieproszone osoby.
Ja generalnie waham się czy zrobić sobie flashową, czy też pozostać przy xhtmlu+ flash

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Świetna galeria i bardzo dobre zdjęcia.
Gościu jest fachowcem...

brizz  Dołączył: 20 Kwi 2006
No, zdecydowanie zdecydowanie szybciej smiga niz poprzednia wersja :D Ale dalej strasznie mi sie nie podoba balans bieli z niego :( Ogolnie duzo bardziej mi odpowiada niz 1 ale chyba i tak zostane przy Capture One :)

kłapciu  Dołączył: 07 Kwi 2008
Ostatnio eksporotowałem do jpg ok 80 zdjęć w Lightroomie beta 2.0 64bit - trwało to ponad 40 minut. Ten sam eksport w wersji 1.4 zajął 7 minut. Jak myślicie - ta "ociężałość" jest spowodowana statusem beta programu czy może wersja 64 bitowa jest mniej dopracowana od 32 biotwej? Mój system to 64-bitowa Vista.

Tok'Ra  Dołączył: 11 Lip 2006
Już jest....
Adobe Lightroom 2 – wersja finalna
Opis:

http://www.fotografuj.pl/...2_final/id/2097

Skocz do: