Którego byście wybrali?
t61p
84% Complete
11 (84%)
XPS M1530
0% Complete
0 (0%)
Vostro 1500
15% Complete
2 (15%)

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
oscar napisał/a:
Gdybyście mieli taki wybór przy takich cenach to co byście wybrali?

T61p mam jako sluzbowy i powiem szczerze jedyne co mnie wkurza to ta matryca - sprzetowa rozdzialka jest imho za duza (wszystko tyci, niektore programy nie reaguja na windowsowe ustawienia 'large fontow' itp), znacznie lepiej pracuje mi sie na T61 z troche ciensza matryca (chyba wsxga, na pokladzie zamiast quadry jest jakis radek x_cos_tam).
To komp do pracy. Czy do mediow? imho srednio, kiepski dzwiek (i tak lepszy niz mam w swoim t43, ale bez rewelacji - porownywane z roznymi toskami i hp, brak sp-difa), matryca/obraz - ok do zastosowan roboczych (wlasnie rozne cady itp), ale do gier/filmow - wydaje mi sie ze lapciaki ze 'szklanym ekranem' sa pod tym wzgledem lepsze (to oczywiscie subiektywne, ale na 2 letniej toske a75(?) media wygladaja lepiej, aczkolwiek np do obrobki zdjec ta ibm-owska koszernosc moze byc lepsza), nie mniej jednak lenowo tez wszystko obsluzy, moze tylko bedzie mniej atrakcyjne wizualnie. Plusem (przynajmniej dla mnie) jest stado ibm-owych akcesoriow - min wieksza/dodatkowa bateria, dysk zapasowy w kieszeni napedu dvd (wszystko hot-swap); jakosc wykonania, pare przydatnych softow. komp do pracy-tak, komp do zabawy - sa lepsze. to moje zdanie
pozdrawiam
kp

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
A właśnie klimecki_ przypomniał mi o jednej rzeczy - nasze lenovo ma kiepskie głośniczki - jak chcesz obejrzeć film będąc daleko od domowych głośników lepiej mieć słuchafony. Ojciec kupował niedawno służbową Toshibę i po doświadczeniach z Lenovo kupił od razu nieduży zestaw głośnikowy. Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie - zamontowane w Toshibie głośniczki można już nazwać głośniczkami ;-) w przeciwieństwie do brzęczków Lenovo :-/ .

oscar  Dołączył: 02 Paź 2007
Lenovo odpadl, bo gwaranacja na t61p z usa nie obejmuje Polski.
Wybralem m1530 ze wzgledu na karte graficzna, wage i wyglad. Teraz tylko czekam az dotrze do kraju...
Czas pokaze czy byl to dobry wybor.

PS - podobno te matryce WUXGA w t61p sa ciemne, nierownomiernie rozswietlone i slabo kolory oddaja :/

Skocz do: