I've never wanted to be different. I just wanted to be me.
tego Ci K10D nie da. ISO 1600 z tej puszki jest fajne, ale na pewno nie "czyste". Miły, monochromatyczny szum, uzależniony oczywiście od ilości zarejestrowanego światła.ov_Darkness napisał/a:interesuje mnie czyste 1600
To nieprawda (z wyłączeniem Foveonów). No chyba, że sam to zbadałeś i jesteś w stanie to udowodnić.ov_Darkness napisał/a:Pentaksy: [...] O 1EV słabszy zakres dynamiki niż u konkurencji
Nie zostaniesz zlinczowany, ale nie spodziewaj się, że za Ciebie ktoś podejmie decyzję.ov_Darkness napisał/a:Czy (zakładam, że nie zostanę zlinczowany za to pytanie) moje przypuszczenie, że dwa ww. modele Pentaksa są najlepszym w moim przypadku wyborem jest słuszne
Nikon albo Yakumo. Nikon, bo ma fajne D300 i D3, równie fajny 14-24 oraz świetny support w Irlandii, a Yakumo to nazwa, której chyba nie trzeba przedstawiać.ov_Darkness napisał/a:czy lepiej wejść w inny system? Jaki?
Za trzy miesiące będziesz chciał kupić ME Super albo MXa, za pół roku zaczniesz rozglądać się za koreksem, za rok będziesz mógł przejść na wcześniejszą emeryturę.ov_Darkness napisał/a:Jakie są wady systemu Pentaksa [...] o których nie wiem?
ov_Darkness napisał/a:
Jakie są wady systemu Pentaksa (oprócz tego, że jest ubogi w porównaniu do wiodących producentów), o których nie wiem?
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Tu chyba lepszy będzie czas zwykły przeszły, niż Present Perfect.CytatI've never wanted to be different.
A tu, zamiast "me", lepiej będzie z "myself". Dzerry?!! Jesteś?CytatI just wanted to be me.
Jarek Dabrowski napisał/a:Nikon, bo ma fajne D300 i D3, oraz świetny support w Irlandii
Jarek Dabrowski napisał/a:A tu, zamiast "me", lepiej będzie z "myself". Dzerry?!! Jesteś?CytatI just wanted to be me.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
O co chodzi? Sprofanowałem jakiś tekst?Samp napisał/a:A to jeszcze lepsze
To ja zmykam robić RC.Samp napisał/a:Chyba o to, że dopiero 3 post w wątku, a już mamy offtop.
...na krzywe drzewo to i Salomon nie naleje...
ov_Darkness napisał/a:jestem biedny student
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
Jarek Dabrowski napisał/a:Nikon albo Yakumo. Nikon, bo ma fajne D300 i D3, równie fajny 14-24 oraz świetny support w Irlandii, a Yakumo to nazwa
http://www.krysiak.biz/ http://grendel.maxmodels.pl the most important equipment in your bag is your attitude
Ależ ja nie szydzę. Po prostu lubię, gdy jest pełna micha.Grendel napisał/a:Bez szyderstw na temat Yakumo proszę
Jarek Dabrowski napisał/a:Po prostu lubię, gdy jest pełna micha.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Cytatnumquam insolitus esse volui, ipse modo esse ego volui.
I've never wanted to be different. I just wanted to be me.
Trochę sprzętu, trochę umiejętności, dużo zapału, mało czasu.
Z-series fan // Capsicum Addicted // Debian Bastard