TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
diplodok napisał/a:
z tym polaczeniem na wylacony telefon to problem wystepuje tylko w sieci era...
w innych nie ma tego efektu...
nie wiiem dlaczego tak jest ale nokia potwierdzila nam blad w aprogramowaniu... trzeba czekac na nowa wersje softu

Mój e51 nie ma takiej przypadłości, może za nowy, bo z początku lutego?
Za to zauważyłem, że oprogramowanie usługi eramail lubi się powiesić :-( Może nie codziennie, ale przy intensywnym korzystaniu to co drugi dzień.

Największą wadą jest jego prądożerność. Nie zdarzyło się, by telefon wytrzymał więcej niż trzy doby, przy niezbyt intensywnym korzystaniu. Dla porównania SE750 nie wytrzymuje więcej niż 8-10 dni. Teraz muszę nosić ze sobą ładowarkę :-(

diplodok napisał/a:
bierz eryka

Wziął, jak czytam i słusznie.

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
słuchajcie, ja też się przymierzam do nowego fona i nokia pociąga mnie jednak tym wi-fi (aparat to i tak średni argument w telefonie). Ale nie znam się na technologiach - może jest jakiś sposób (nie wiem, jakaś przystawka, moduł?), żeby SE też zaczął widzieć net z powietrza? Czy jednak takiego sposobu nie ma? Bo SE (nie mam na myśli tej kobyły P1) owszem fajny jest, ma wszystko na swoim miejscu, tylko - dlaczego? - nie ma wi-fi.

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
cypis napisał/a:
słuchajcie, ja też się przymierzam do nowego fona i nokia pociąga mnie jednak tym wi-fi (aparat to i tak średni argument w telefonie).

Też tak mi się wydawało. W efekcie więcej robie zdjęć telefonem niż myślałem (nie zamiast pentaksa) i więcej niż korzystam z wifi. Może dlatego, że korzystam z eramail i tam mam pocztę.
K750i ma latarkę - też korzystałem.

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
a w moim eryku (w-580) klawiatura po 2 miesiącach korzystania popękała... od środka :-)
Wymienili na nową, tłumacząc złą jakością użytych materiałów. Za to wyłączyli mi różnokolorowe diody (gdy dzwoni telefon, świeci tylko na zielono, wcześniej miała feerię barw). Jak coś się jeszcze popsuje - zaniosę, żeby włączyli pozostałe diody :-)

Kfan  Dołączył: 02 Mar 2007
No cóż 5 lat z Nokią to za dużo, wymieniłem więc na telefon nowszej generacji.
W kategorii stosunek jakości wyposażenia do ceny wybrałem SE K550i.
Cena 1 PLN za telefon i 30 PLN miesięcznie za 40 minut.
Na takich warunkach chyba nic lepszego nie dadzą no chyba, że ktoś zapłaci większy abonament.

Telefon chyba jedyny z serii K bez joysticka, którego nie mogłem strawić.
Aparacik tylko 2 MP ale przecież w końcu to jest telefon.
Za to wyświetlacz wyraźny co jest ważne przy przeglądaniu zdjęć.
Póki co bardzo mi się podoba nie ma większych wad i usterek jak będzie to się zobaczy.
Ma radio mp3 player ,rozszerzalna pamięć do 4 GB z kartą M2 (wbudowana 80MB) , dyktafon, latarka.
Brakuje niestety flesha do aparatu. Jest też dla mnie ciut za mały.
No może jedna duża wada tylko jedno gniazdo przyłączeniowe więc nie wiem jak np jednocześnie ładować akumulator i słuchać muzyki :(
Macie jakieś patenty tj. da się to obejść np. przez bluetooth lub inaczej?

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
cypis napisał/a:
żeby SE też zaczął widzieć net z powietrza?

bluetooth 8-)

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
ale bluetooth nie wyczai chyba sygnału hot spota?

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Nie, hot spota wifi nie wyczai. Ale można udostępnić net przez BT, jeśli się ma BT w kompie z podłączeniem do netu. Mało użyteczne, ale się da.

A propos, miałem telefony z wifi i mi się to w ogóle nie przydało. Mało wygodnie się z tego korzystało. Nawet na tablecie Nokika 770 (teraz są nowsze n800 i n810) internet po wifi nie był taki super, chociaż dużo wygodniejszy niż na komórce. Zależy, co kto lubi.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
dsk, jest to problem softu...
musisz po prostu wgrac nowszy... z tego co wiem w e51 juz to poprawiono

cypis napisał/a:
Ale nie znam się na technologiach - może jest jakiś sposób (nie wiem, jakaś przystawka, moduł?), żeby SE też zaczął widzieć net z powietrza? Czy jednak takiego sposobu nie ma? Bo SE (nie mam na myśli tej kobyły P1) owszem fajny jest, ma wszystko na swoim miejscu, tylko - dlaczego? - nie ma wi-fi.

Tak patrzę na swój telefon SE który, ma w menu "Wprowadź adres" więc wpisuję adres i... jestem na gazeta.pl - net z powietrza :)
Ciekawe ile za to kasują :(

Kfan, sprawdź w cenniku :-)

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Ale raczej drogo, jeśli się nie ma pakietów wykupionych. Denerwująco drogo, dlatego czasami wyłączam niektórym osobom możliwość takiego połączenia, żeby się przypadkiem nie włączyło (oczywiście, jeśli ktoś w ogóle nie będzie korzystał).

cotti napisał/a:
Kfan, sprawdź w cenniku :-)

Nie takie to proste. Mojej taryfy już nie ma bo warunki się zmieniły od 3 kwietnia
Teraz musiałbym zapłacić większy abonament albo podpisać na 3 lata umowę, żeby dostać mojego SE. Nieważne, sprawdzę w umowie.
To co jest, czyli cennik Nowa Era obecnie podaje 12 gr/100 kB co mi wiele nie mówi bo skąd mam wiedzieć ile tych kB przeleci za 10 minut?
Patrzę w licznik danych wysłano 332 kB odebrano 1075 kB.
Podsumowując mam 15 rozpoczętych setek to mnożone przez 12 gr daje 1,80 PLN za parę minutek na internecie.
No to faktycznie tanio nie jest, no ale w razie nagłej potrzeby net jest pod ręką i po to jest potrzebny w telefonie a jak się chce długo posmerfować to lepiej na komputerze.

A nie lepiej kupowac w pakietach? Chyba w Erze jest to oplacalne /ja tylko powtarzam, bo sama nie korzystam/

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
cotti, lepiej, lepiej...
placisz 5zl za 5mb
co wzupelnosci wystarczy na awaryjne zalogowanie sie na poczte albo forum...
a i esemesa zdaza mi sie przez internet z komorki niezadko wyslac

Skocz do: