Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
U mnie przy Windowsach XP na tym samym MacBooku Pro z Radeonem X1600 i LCD podłączonym przez DVI jest dokładnie taka opcja, jak pisze alkos - też można połączyć ekrany

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
ale kolega pisze o laptopie sprzed 4 lat..

nie wiem kiedy to tak powszechnie weszlo do kart graficznych, ale GeForce 1 raczej nie mial trybu wyswietlania na 2 monitory, nawet nie wiem czy moj w domu wersja 2 TI ma opcje rozszerzenia. Radeon kiedys wprowadzil ten "przelom" powszechnie, nazwany Hydra Vision czy jakos tak (moge sie mylic..)

Puenta jest taka, ze 4 lata temu, to my w komputerowym "lesie" ;-) byliśmy.. wiec i laptop nie musial miec tej mozliwosci

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dagio napisał/a:
ale kolega pisze o laptopie sprzed 4 lat..

A, to tego nie doczytałem ;-)

dagio napisał/a:
nie wiem kiedy to tak powszechnie weszlo do kart graficznych, ale GeForce 1 raczej nie mial trybu wyswietlania na 2 monitory

Hej, Gforce 3 ma juz 7 lat... :-P

http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce

Lord  Dołączył: 19 Mar 2008
dagio napisał/a:
Puenta jest taka, ze 4 lata temu, to my w komputerowym "lesie" ;-) byliśmy.. wiec i laptop nie musial miec tej mozliwosci

Ale co ma do tego "las"? To jest sprawa sterowników i oprogramowania do karty Graficznej. Nie ma znaczenia, że jest to laptop sprzed 4 lat :!:

Tak, jak da się zrobić kopię matrycy na dodatkowym ekranie, tak samo jest możliwość zrobienia innej rozdzielczości na podłączonym ekranie. Fakt, jest trochę (czasami) zabawy z tym, ale dla chcącego nic trudnego ;). Wystarczy pomyszkować trochę po forach tematycznych, a pewnie wielu ludzi już poruszało ten problem. Nie wiem jak sprawa wygląda z dwoma pulpitami w windowsie, ale na pewno da się (sprawdzałem), zrobić jakby kontynuację pulpitu na drugim ekranie, czyli po przejechaniu pulpity który mamy na matrycy wskaźnik myszki pojawia sie na podłączonym ekranie i wtedy można np. oglądać film na podłączonym ekranie, a na matrycy normalnie pracować.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Hydra Vision móicie? :roll: Jest to o tyle ciekawe, że jeśli podepnę TV to mogę go jako drugi ustawić, a przy monitorze za chiny ludowe mi to nie wychodzi. Ale nie mam strasznego ciśnienia na taką zabawę na szczęście.

Tutaj jak to u mnie wygląda (monitor oczywiście w tym momencie nie podpięty)

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Gwiazdor, Mi to działa(ło) ze wszystkim. (Ło)- bo już nie mam drugiego monitora.
Po pierwsze trzeba oznaczyć w Win Właściwości: Ekran/Ustawienia drugi monitor jako Dołączony. Następnie definiujesz wszystko w zakładce z ATI/Displays.

Skocz do: