Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Epson 1400 czy to dobry wybór???
Witam
Szukam dobrej i taniej drukarki do formatu a3, w granicach 1200 złotych jest wspomniany Epson. Zależy mi na wydrukach kolorowych, w mniejszym stopniu na B&W bo do tego mam ciemnię oraz na tanich materiałach eksploatacyjnych. Podobno tusze w niej zastosowane są długowieczne. Może macie jakieś inne typy???
Pozdrawiam

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Re: Epson 1400 czu to dobry wybór???
Pioter napisał/a:
tanich materiałach eksploatacyjnych. Podobno tusze w niej zastosowane są długowieczne.

albo tanie albo długowieczne (gwarantowane). oryginalne tusze epsona czy canona są długowieczne, ale bardzo, bardzo drogie. a zamienniki ? jeżeli drukarka jest z 2007 roku (jak moja) to ciężko stwierdzić ile wytrzymają zamienniki :) za to tanie są na pewno

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
guerilla napisał/a:
a zamienniki ?

inksupply.com

Niewiadomo tylko czy w 1400 wejda ;-) w 1800 na pewno - robiac z niej praktycznie R2400...

No właśnie stac mnie raczej tylko na Epsona 1400, 1800 zresztą jest w tej chwili niedostępny? Nigdzie nie widzę tej drukarki.

Tak mi się wydaję, że Epsony to jedyne godne polecenia drukarki, a może jednak nie?
Pozdrawiam

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
myślę że między tymi ze średniej półki A4 formatu canonami czy epsonami różnicy nie ma większej, więcej zależy od dobrego monitora i papieru..

na pewno epson jest fajniejszy jeśli chodzi o możliwości druku BW różnymi cudakami

ja mam canona i to raczej low endowego - pixma ip4300 i wydruki kolorowe są dużo,dużo lepsze niż z lab'ów, więc tyle mi wystarczy:) cz-b zresztą też, przy odpowiednich ustawieniach nawet nie ma fioletu (metameryzmu). tak więc niezależnie od tego co wybierzesz i tak będzie lepiej niż z polskiego labu cyfrowego ;-)

No właśnie tylko ja celuję w format a3, też niestety ostatnio zawiodłem się na odbitkach labowych. Co prawda są dobre laby, ale zazwyczaj nie robią odbitek wysyłkowo, a ceny są takie, że lepiej drukować samemu.

Skocz do: