Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Z zimowych najfajniejsza 13 - fajna fotka pod słońce. Z "miejskich" 11. Tyle że tu - wydaje mi się - za mało jest góry (w moim odczuciu).

superkomornik  Dołączył: 02 Sty 2007
11. jest naprawdę świetna. Tak jak 8. :)
Natomiast portret średnio udany, troszkę nieostry(?). Trochę światła na twarzy zabrakło

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
ósemka :-)

mysikrolik  Dołączył: 31 Sie 2007
11 dla mnie super ale i 13 z innego klimatu, ale fajna.

malyglod  Dołączył: 11 Lip 2007
co do ósemki - bardziej równoległy kadr i bym się rozpłynął

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Dzięki za komentarze.
malyglod, ósemkę i tak trochę naprostowałem na kompie (minimalnie, żeby potem za dużo kadru nie stracić). Ale to jedyna manipulacja z tym zdjęciem. Żeby nie było, butów nie ustawiałem. Z resztą były w takim stanie, żebym się brzydził je dotknąć.

[Dodano: 2008.03.19]
Klika fotek z Jaworzyny Śląskiej.
15.

16.
Napis wydawał mi się trochę ironiczny patrząc co było dokoła.

17.

18.
Jeszcze bardziej znamienny napis.

[Dodano: 21.04.2008]
Kilka nowych zdjęć.
19.

20.

21.

22.

23.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ładne.

Musical box  Dołączył: 02 Wrz 2007
matb napisał/a:
Ładne.

matb, hoho no to pojechałeś po bandzie, co za konstruktywna krytyka!

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
19 mi się podoba...

A po co krytykować?
Skoro jednak trzeba....
19 - to skrzydło (? czy co to jest) rozmyte na pierwszym planie przeszkadza. Może gdyby bardziej ostre było?
20 - wolałbym ciut mniej nieba a ciut więcej figurki na pierwszym planie.
21 - mnie się podoba, ale z prawej strony jest chyba trochę "za mało", w sensie, że za pusto. I ten cień taki nie wiadomo od czego - od krzyża? Od drzewa?
22 - coś to tło jest nierówno? I może trzeba dopalić lampą tę figurę? I kąt zmienić, żeby np. dzieliła tło na białe i czerwone.
23 - a pół sekundy poczekać i tę panią z tyłu zrobić "ze szparką". I ciut bardziej przymknąć przysłonę.

Musical box, teraz lepiej?

matb, oj oj nie chodziło mi oto byś krytykował, mogłeś napisać że Ci się coś podobało... (ironia z mojej strony i ironia z twojej = nie bierzcie tego wszystkiego na serio ;p ) :-B

sioux  Dołączył: 14 Kwi 2008
matb napisał/a:

23 - a pół sekundy poczekać i tę panią z tyłu zrobić "ze szparką". I ciut bardziej przymknąć przysłonę.

O co chodzi z tą "szparką"?

matb napisał/a:
A po co krytykować?
Skoro jednak trzeba....
Mateusz, dzięki. Tego właśnie było mi trzeba. :mrgreen:
matb napisał/a:
ten cień taki nie wiadomo od czego - od krzyża? Od drzewa?
A wiesz, że sam się nad tym zastanawiałem?

[ Dodano: 2008-04-21, 22:57 ]
sioux napisał/a:
O co chodzi z tą "szparką"?
W sensie dosłownym czy przenośnym? ;-)

sioux, o to, żeby postać była w "półkroku". Znaczy, żeby była przestrzeń między stopą a ziemią. Czyli żeby była szpara.

Kilka stritów.
24.
Wrocławski Brytyjczyk, albo jak kto woli brytyjski wrocławianin, czyli Philip Fairweather
http://philipfairweatherblog.spaces.live.com/

25.

26.

27.

24. ekstra kolorystyka! W ogóle jakieś takie że się przyjemnie ogląda. Chciałbym mieć taki portret.
25. porypany kontrast lokalny, wygląda jak pseudo HDR - za dużo suwaczków chyba poprzesuwałeś.
26. ładna geometria, ale powinna być jak dla mnie jedna osoba, stanowiąca dyskretną przeciwwagę w stosunku do martwej natury, a jest kilka i sie zrobiło miszmasz.
27. wszystko w jednym - czyli nic

Na 24 bez sensu dłoń jest "ucięta".

Trochę zdjęc z okolic Śnieżki.
28.

29.

30.

31.

32.

Komentarze mile widziane.

djack, a kiedy byłeś? Ludzi była kupa, czy tak znośnie? I jak teraz jest z ty wchodzeniem/schodzeniem? Wchodzi się (od strony Domu Śląskiego) "na około" a chodzi szlakiem "po kamulcach" (tym takim stromym, co fotka 31 jest z niego zrobiona) czy na odwrót?
A co do zdjęć to nie do końca mi się wydaje wykorzystałeś "potencjał" okolicy. Ten widoczek z 31 widywałem w lepszych wykonaniach (cholera, mnie się rolka slajdu zaświetliła, jak tam robiłem zdjęcia :evil: ), 28 takie jakieś nijakie jest - ani droga, ani krajobraz, ani tyczki... nie wiem, nie widzi i się po prostu. Może z inną perspektywą spróbować? Ale za to 29 mi się podoba ;-)

matb napisał/a:
kiedy byłeś? Ludzi była kupa, czy tak znośnie?

Byłem tydzień temu, Ludzi było sporo, ze względu na wycieczki szkolne, ale głównie pod Śnieżką i na szczycie. Nad stawami i koło Samotni pustki.

matb napisał/a:
I jak teraz jest z ty wchodzeniem/schodzeniem?

A to na Śnieżce był kiedyś ruch jednokierunkowy? Jest normalnie, wchodzisz i schodzisz, którym szlakiem chcesz. ja wchodziłem i schodziłem "po kamulcach".

Dodano: 04.07.2008

33.

34.

Skocz do: