3xs  Dołączył: 20 Kwi 2008
K100D/DS - światłomierz
Może głupio pytam ale w każdym aparacie, który miałem do tej pory był drabinka ekspozycji. Widać było jak się koryguje i pomiar światła na M. Jak to jest w K100 bez drabinki?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jest przedstawienie liczbowe prześwietlenia lub niedoświetlenia w zakresie +3 - -3 EV. Jeśli przekracza się zakres to miga + lub - 3.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Zupelnie nie rozumiem dlaczego nie ma tej drabinki. Jak do tej pory, to jest moim zdaniem, najwieksza wada funkcjonalna ds/k100D

dz.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
A w Samsungu GX-1s jest drabinka?

Eldred napisał/a:
A w Samsungu GX-1s jest drabinka?
No wlasnie nie ma ;-) Dlatego mnie naszla ta refleksja ;-)

Nawet nie pisze GX1s, bo przeciez wiadomo, ze to DS2 ;-)

dz.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
aha.. no ja się długo zastanawiałem czy k100d czy gx-1s (Stabilizacja kontra wizjer), dlatego pytałem.

Eldred, K100D i DS to na pierwszy rzut oka to ten sam aparat. Menu jest prawie identyczne, informacja w wizjerze tez. Ale K100D ma tez na przyklad podswietlanie skrajnych pikseli na pdgladzie. A wizjer da sie spokojnie przezyc. Robilem zdjecie po zdjeciu - GX1s i K100D i nawet nie zauwazylem, ze jest mniejszy wizjer. Dopiero jak sie wezmie analoga, to czuc roznice ;-)

dz.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Brak drabinki [obowiązkowo po prawej stronie ;-) ] to kicha...

dzerry napisał/a:
Dopiero jak sie wezmie analoga, to czuc roznice

Ja przeżywam szok jak wezmę cyfrę po paru tygodniach focenia MXem ;-) Dłuuuugi tunel z małym światełkiem.

Robert  Dołączył: 19 Lis 2006
dla mnie drabinka czy cyfry to wsio ryba, żaden problem czy wada

Skocz do: