Westfield  Dołączył: 16 Paź 2007
Sigma 70-300 APO - wątpliwa aukcja?
Witam,

w ostatnich poszukiwaniach tele do mojego Pentaxa, natrafiłem na poniższą aukcję:

http://www.allegro.pl/ite...acro_super.html

Jest w niej napisane "Mocowanie-Sigma, Minolta, Nikon, Pentax, Canon". Chciałem zapytać, czy może to być możliwe, skoro te marki stosuję różne bagnety? Co autor mógł mieć na myśli? Pytałem o to w mailu, ale jeszcze nie odpisał.

Zastanawia mnie też, dlaczego nikt nie licytuje, czy jest to jakiś lipny, kiepski, czy trefny sprzęt?

I wreszcie, czy następujący tekst: "przystosowany jest do współpracy z lustrzankami cyfrowymi oraz używany w fotografii tradycyjnej" może świadczyć o tym, że obiektyw nie posiada styków?

Z góry serdecznie dziękuję za komentarze bardziej doświadczonych forumowiczów.

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
Westfield napisał/a:
Chciałem zapytać, czy może to być możliwe, skoro te marki stosuję różne bagnety?
niemożliwe

Westfield napisał/a:
może świadczyć o tym, że obiektyw nie posiada styków?
mój ma styki i nie słyszałem o S 70-300 APO bez styków. Kiedyś podpinałem swoją Sigmę pod MZ-10, działało :-)

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Ten obiektyw jest produkowany pod różne bagnety, ale jeden konkretny egzemplarz pasuje tylko do jednego typu. W tym przypadku Minolta, czyli pewnie Sony. :-)

Westfield  Dołączył: 16 Paź 2007
dsk, Skąd wiesz, że Minolta? Obok niego wymienione są też Nikon, Pentax i Canon.

t0m3k  Dołączył: 17 Kwi 2008
Na zdjęciu jest zamontowany na Minoltę ;)

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
t0m3k napisał/a:
Na zdjęciu jest zamontowany na Minoltę ;)

To prawda, swoją tezę opieram o tę jedną, małą przesłankę. :-)

Skocz do: