Ice napisał/a:
Jeśli chodzi o zdjęcia z sigmy to gdzie Twoim zdaniem jest ten backfocus? wg mnie to jest raczej "no focus" na wszystkich planach - nie mogę się dopatrzeć gdzie ta ostrość została złapana...
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Samp napisał/a:
Na pierwszej fotce ostrość ewidentnie jest za Pudzianówną - ostry jest placek kortu mniej więcej na wysokości jej łydek.
A drugie foto wydaje mi się, że ostrość jest tuż tuż za butami i rakietą, bardzo blisko (ale tu mam jeszcze lekkie podejrzenia co do poruszenia tenisistki - bo zauważ, że buty i rakieta są ostrzejsze aniżeli kolanko czy głowa)
dsk napisał/a:Nie jestem upierdliwy, po prostu jest taki zwyczaj na tym forum, żeby zdjęcia miały co najwyżej taki rozmiar i ja o tym przypominam świeżemu użytkownikowi. Zwłaszcza, że na początku te zdjęcia miały prawie 4000 pikseli szerokości i nie dało się oglądać tego wątku. Faktycznie, w przypadku pionowych zdjęć takie zmniejszenie jakie zrobiłeś nie rozwala layoutu, ale to nie powód, żeby nazywać mnie upierdliwym. W ogóle od początku tego wątku wykazujesz mało cierpliwości... Po dwóch godzinach narzekasz, że nikt nie chce komentować Twoich zdjęć? Moje zdjęcia wystawiłem w dziale Foto do oceny i przez całą dobę jedna osoba je skomentowała. No może dwie. Ja się tym nie zrażam, po prostu wrzucę jakieś nowe, gdy będę miał się czym pochwalić. Jeśli zależy Ci na wielu komentarzach, to rzeczywiście dobrym pomysłem jest zamieszczenie zdjęć jeszcze w innych miejscach.
Pentax K20D i takie oto słoiki: DA*300/4, DA*200/2.8, DFA 100/2.8 Macro, FA 77/1.8 Ltd, DA 12-24/4, DA 10-17/3,5-4,5 Fisheye oraz w razie jakby się wszystkie zepsuły - kit II.
Ice napisał/a:
A jak te wspomniane przeze mnie ustawienia ISO, f, migawka?
Ice napisał/a:
P.S. - rewelacyjne foty z Twojej stopki
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Ice napisał/a:skorygowanie dobranych przeze mnie parametrów ISO, f, migawka.
Cytat
[ Dodano: 2008-05-06, 00:48 ]
Może jeszcze w ramach komentarza: bardziej podobają mi się kolory z obiektywu Pentaksa. (mam nadzieję, że nie zasugerowałem się gwiazdką)
Pentax K20D i takie oto słoiki: DA*300/4, DA*200/2.8, DFA 100/2.8 Macro, FA 77/1.8 Ltd, DA 12-24/4, DA 10-17/3,5-4,5 Fisheye oraz w razie jakby się wszystkie zepsuły - kit II.