szarografit  Dołączył: 15 Gru 2007
marc_in, no i jak z tym Tamronem? W jaki sposób kupiłeś? Jak się spisuje?

marc_in  Dołączył: 12 Lut 2008
Jak z Tamronem? Mam po trochu tzw. mieszane uczucia. Zwykle jest dobrze, tzn. moje niewprawne oko nie protestuje w temacie ostrości, ale czasem obiektyw zachowuje się tak, jakby punkt ostrości przesuwał się w niewiadomym kierunku i tam ostrzył. Efekt wówczas wiadomy. Obiektyw kupiłem w ciemno w Rimeksie, tzn. bez testu na body. Zakupu nie żałuję, ale na wszelki wypadek zaczynam powtarzać ujęcia. Albo się w końcu naumiem ostrzyć :lol:
Pozdrawiam

marc_in

3xs  Dołączył: 20 Kwi 2008
Czy u wspomnianego pana czesia w rimeksie jest jakiś upust dla forumowiczów? Też przymierzam się do tego tamrona. Czy są też inne przesłanki do zakupu właśnie tam?

maniownik  Dołączył: 28 Mar 2007
3xs, Polecam Dział "Sprzedawcy - rekomendacje i ostrzeżenia" tutaj znajdziesz opinie o forumowiczuCześ :-B a najlepiej wysłać do kolegi priv z zapytaniem. Myślę, że będziesz zadowolony.

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Przed długim weekendem obdzwoniłem parę sklepów internetowych w sprawie tego Tamrona. Kolorowo nie było. Właściwie od ręki w jednym miejscu, za wysoką cenę. Postanowiłem poczekać i wziąć w ulubionym sklepie razem ze statywem Slik 500dx. Boję się tylko błędów w fokusie i odsyłania, wymiany itd. Może ktoś z K10 nie miał takich problemów? Jaka jest właściwie wadliwość tego obiektywu? I jaką trzeba mieć wersję softu? Mam 1.00 i boję się, że nie będzie chodziło z tym obiektywem. Zmieniać soft?

Chmarski  Dołączył: 28 Mar 2007
cinekk1 napisał/a:
Mam 1.00 i boję się, że nie będzie chodziło z tym obiektywem. Zmieniać soft?

Zmień na 1.10. Nawet jakbyś tego Tamrona miał nie brać. Warto dla innych użyteczności to zrobić.

Skocz do: