Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Małe pytanko do posiadzaczy fiszaja.

Jak wygląda manualne ostrzenie? Mam okazje bawić się ostatnio tym szkiełkiem i podczas kręcenia pierścieniem ostrości, wyczuwam jakby nieregularny opór, mam wrażenie, jakby gdzies w środku siedziało ziarnko piasku (co raczej jest niemożliwe, z tego co wiem, szkło ma za sobą spokojną przeszłość). AF działa sprawnie. Nie oczekuję tu komfortu ostrzenia manualami, raczej pytam z ciekawości.

Swoją drogą, kiedyś taki FA 24-90 też ostrzył dziwnie, jakby małymi skokami, jakby co parę milimetrów coś go delikatnie hamowało... oczywiście AF był OK.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Jarek Dabrowski, - tzn nie wiem na ile jest to w twoim szkle "mocny efekt" - ale w moim jest jakby leciusieniunki :-P pstryk ale tylko przy kreceniu w jedna strone.... moze to kwestia tego QSF ?

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
w naszym fishu nic takiego nie ma - czyli nic z tego, o czym pisał Jarek i Fafniak - mimo, że używała go połowa uczestników ZPPD :mrgreen:

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
cotti napisał/a:
w naszym fishu nic takiego nie ma - czyli nic z tego, o czym pisał Jarek i Fafniak - mimo, że używała go połowa uczestników ZPPD

wyrobił się :mrgreen:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
cotti napisał/a:
mimo, że używała go połowa uczestników ZPPD

Jaka połowa, gdy Żaba się dorwał to był niedostępny dla reszty :mrgreen:

przyznamze to co ja "wykrylem" to jest tak "na sile" nigdy bym tego nie zauwazyl w normalnej eksploatacji...

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
cotti jaka połowa :?: :shock: No owszem Brizzowi dałem na chwil kilka, ale chyba tylko jemu, a no i Luce czasem go "pożyczyłem/oddałem" :oops: :mrgreen: . Ale na wszystkich bogów chaosu i nocnych krzyków przez większość czasu to jednak był tylko w moich łapkach. My precious, my precious, my precious, my precious, sssssssss :mrgreen:

Żaba, pogadamy, jak się zobaczymy, ze mną nie będzie tak łatwo :mrgreen:
a jeśli będziemy biegać w dwa fiśaje, tym :evilsmile: :evilsmile: :evilsmile:

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
a zdjęć - poza jednym - jak nie było tak nie ma :/

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Jakieś snobistyczne to szkło - zdjęć się nim raczej nie robi... :-D Tylko biega się z nim i syczy my precious... :-P

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
cerfes napisał/a:
a zdjęć - poza jednym - jak nie było tak nie ma :/
Te 32 widziałeś?

cerfes, przykro mi ze nie daje kazdego badziewia ktore uda mi sie ustrzelic :evilsmile:

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
Fafniak napisał/a:
przykro mi ze nie daje kazdego badziewia ktore uda mi sie ustrzelic :evilsmile:

Pewnie robisz w RAWach ;-)

:-P

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
Cytat
Wysłany: 2006-08-28, 18:07

Niedługo dwa lata będzie, na pewno się coś przez ten czas udało

masz:
http://www.pbase.com/fafn...scapes&page=all
szesc ostatnich....i co ci to da?

cerfes, oczekujesz konkretnych kadrów? można pojechać na PPD i coś stworzyć :-D

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
cerfes w wątku z ZPPD są portrety, które popełniłem fiśajem. Zresztą są też tu http://my.opera.com/Zabol...w.dml?id=478374

Żaba, tak starannie omijałam wątki z ZPD, że nie widziałam Twoich portretów :-) Super :-)

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
cotti napisał/a:
tak starannie omijałam wątki z ZPD
ZPD też starannie ominęłaś. :mrgreen: Wyobraź sobie jaki portret byś miała. :roll:

Skocz do: