Acer  Dołączył: 08 Maj 2008
Witam
Miałem podobne problemy nie z aparatem lecz z odtwarzaczem mp3, myślę że działa to na podobnych zasadach więc może się przyda.
Otóż komputer go wykrywał (na odtwarzaczu pojawiał się obrazek że jest podłączony do kompa) jednak jakakolwiek próba wejścia na "dysk wymienny" kończyła się zawieszeniem systemu, dodatkowo odtwarzacz jeszcze nie "chodził" przy próbie zwykłego użytkowania.
Próbowałem różnych rzeczy, z pół roku przeleżał w szufladzie i przypadkiem wpadłem na aktualizacje softu, a ze odtwarzacz nie był firmy "Mp3 player" tylko markowy (też na Penta****) zmiana softu pomogła i teraz chodzi jak nowy.

Bo jeśli w kompie wszystko ok, karta sprawna, aparat robi zdjęcia (u kolegi mp-trójka też chodziła normalnie, a miał te same problemy co ja z wykrywaniem dysku) to moim zdaniem winny będzie soft. Nie wiem na jakiej zasadzie może on się zepsuć i czy jest dostępny do tego modelu Pentaxa, ale polecałbym spróbować. Ja nie miałem wszakże nic do stracenia, u Was jest chyba gwarancja.
Pozdrawiam

TomaSzSz  Dołączył: 05 Lip 2007
ja miałem takie coś z kartą micro SD nokia z kompletu z nokią 5300. da się ja odpalić tylko przez telefon a przez czytnik łapie wiechę.

Moim zdaniem to wina softu wewnętrznego.

kabu  Dołączył: 01 Lip 2007
Up posta może ktoś się znajdzie z podobnym problemem, zmieniłem soft i na nic to pomogło... :/

Skocz do: