Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
PicLens rewelacyjny plugin do Firefoxa do przeglądania fotek
Warto zainstalować PicLens (1 MB) umożliwia on wygodne przeglądanie zdjęć w wszystkich głównych witrynach które gromadzą duże ich zasoby np. google image,picassa itp.

Dla przykładu : tak wygląda wtedy nawigacja, moja galeria z picassy, oglądana tym dodatkiem

aflinta  Dołączył: 01 Lip 2007
E, nie ma pod Linuxa :-/

Faktycznie, szkoda ale pod Windows działa znakomicie...
Drugi dodatek tej samej firmy jest nieco mniej przydatny ale jest pod Linuxa...

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
fajnie to działa ;) swietny efekt
tylko miniaturki mogły by być lepszej jakosci

Ja się kliknie w lewym dolnym rogu przeglądanie robi się bardziej klasyczne ale i tak bardzo fajnie i intuicyjnie się przegląda fotki...

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Szkoda, że przy odpaleniu PicLens zawiesza się Powerdvd.
Ale przyznaję, że fajnie to zrobione.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
jest pozno... mialem do dup... dzien w pracy.... rozwalili mi cala flote na ogame...
jak sie to uruchamia??
mam czarny ekran.... o co chodzi??

Instalujesz normalnie jak każdy inny dodatek do przeglądarki, potem restart firefoxa i już powinno móc działać.
Wchodzisz dla testów na jakąś galerię np.: picassy i naciskasz przycisk |> (play) (pojawia się na zdjęciach w galerii jest też w górnej belce przeglądarki) wtedy ładuje się plugin i fotki.Przez jakąś 1 sek. może być czarny ekran...

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
PicLens szczególnie dobrze działa z flickr.com - miodzio maksymalne ;)

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Świetny dodatek. Dużo przyjemniej ogląda się galerie picasy. Do wyboru fullscreen lub dowolny zoom pod rolką ... i działa szybciej od pokazu slajdów picasy. Miodzio :)

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
Grendel napisał/a:
PicLens szczególnie dobrze działa z flickr.com - miodzio maksymalne ;)

I z wyszukiwarką obrazków Google.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ja tam nie wiem, ale zainstalowałem, dałem to "Play" i mi wykoleiło lisa :-P Cóż... może spróbuję raz jeszcze.

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Mnie też po zainstalowaniu "wywalał" lisa. Odinstalowałem go więc (znaczy się PicLens'a), a po chwili ponownie ściągnąłem i teraz działa już ok. Mam nadzieję, że więcej nie będzie się lisek buntował.

Anno  Dołączyła: 04 Sie 2007
Bardzo przyjemnie się tym przegląda. Także Photobucket. Trochę długo wczytują się zdjęcia, ale to raczej wina mojego internetu (demon szybkości to to nie jest)

sajko  Dołączył: 21 Paź 2007
a obraca automatycznie zdjęcia? bo praca na windowsowej przegladarce mnie irytuje jak robie jakieś obrócone foty to pomimo tego ze aparat zapisuje dane to ten badziew w windzie daje foty bez obracania ale już photoshop odczutuje exifa i obraca elegancko.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
sajko, bo windowsowska przeglądarka obrazów nie czyta exifów.

A PicLens to plugin do oglądania zdjęć zamieszczonych w sieci, a na strony zazwyczaj wrzuca się zdjęcia obrócone, jak należy.

Robert N  Dołączył: 25 Lip 2007
Fajne, fajne. Efekt psuje tylko brak możliwości ustawienia np. czasu wyświetlania zdjęcia i to, że zdjęcie jest przyciemniane jak tylko zaczyna się wczytywać następne. Przy niezbyt szybkim internecie większość czasu ogląda się zdjęcia przyćmione. A może ja tylko nie umiem znaleźć jak się tym steruje ?

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Znam i uzywam od dluzszego czasu. Imponujace dzialanie na bardzo dobrym laczu (40mbit+).

pancurski  Dołączył: 13 Mar 2008
Faktycznie, bardzo dobry ten plugin. Sprawdzałem na picassie i deviancie.
Oglądanie galerii o wiele ciekawsze i szybsze niż bez tego dodatku.
Jeden wielki minus - brak wersji pod linucha.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Wygląda fajnie, ale ciutkę za wolno działa no i jakość miniaturek słaba. Na dodatek "ściąga" nie tylko zdjęcia z galerii, ale też np. avatar autora (picasa) czy miniaturkę obrazka (tę po lewej) we flickrze. Jakość pełnych obrazków też trochę gorsza.

Ale ogólnie fajne i jak autorzy dopracują ten plug-in to może być miło :)

Skocz do: