armar  Dołączył: 12 Maj 2007
Moja I komunia
Dałem ciała i nie sfotografowałem wszystkich na raz (no, ale musiałbym stać za ołtarzem)...

Kamerzyści policzeni na różowo, a na żółto fotoreporterzy z www.Nasza-Klasa.pl

Macie zdjęcia obrazujące podobne testowanie nowego aparatu?

Marek  Dołączył: 21 Kwi 2006
Ja także nie mogłem sobie w tą niedzielę odmówić wykonania podobnego ujęcia :mrgreen:
To oczywiście jeszcze nie wszyscy fotografowie. Biedne dzieci.....

Szprychu  Dołączył: 03 Mar 2008
:lol:
Istna dyskoteka w kościele z stroboskopem :))
A dzieciaki, jak gwiazdy się czują... ;D
Podoba mi się skupienie tych panów... :D

Szkoda, że nie mam zdjęcia, ale raz na chrzcie, wyskoczyło z 5 kolesi ;D do jednego dziecka!
Fajny to był widok... :)

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
:shock: :-/ :-x
festiwal proznosci...
powinni w kosciolach zakazac czegos takiego!
ja jeszcze nan okazje widziec rodzicow ktorzy przychodza do saturna z rozkapryszonymi bachorami ktore wybieraja sobie prezenty: komorki, mp3, konsole, aparaty (srednio zamyka sie to w kwocie 1000 - 2000zl)
tragedia...

Musze się Wam do czegoś przyznać....... ja też chwilę przed wykonaniem tej fotki stałem w tym tłumku :oops:
Na szczęście proboszcz pozwolił na to tylko przez chwilę przed przyjęciem Kominii św. przez dzieciaki i potem po mszy.

TomaSzSz  Dołączył: 05 Lip 2007
Tak zastanawiałem się dlaczego pan z Eosem na fotce Marka nie ma Lampy dodatkowej, ale mnie olśniło :-D przy takiej ilości Flashów mrugających wystarczy wbudowana :D.

maVen  Dołączył: 14 Sty 2008
Ja naliczylem raz 19 osob z aparatami. Zrobila sie zywa sciana ludzi z mrugajacymi swiatelkami. Uff dobrze ze bylem w strefie gdzie moze pracowac 1 fotograf. Przebijanie sie przez tych zdesperowanych ludzi i walka o kazde zdjecie to nie na moje nerwy.

Romi  Dołączył: 17 Sty 2008
Marek,Prawie same kompakty i cannon - fe!
Nie ma jak porządne lustro (czytaj Pentax) :-D

otacon  Dołączył: 12 Maj 2008
diplodok napisał/a:
:shock: :-/ :-x
festiwal proznosci...
powinni w kosciolach zakazac czegos takiego!

u mnie w wiejskiej parafii ksiadz zabrania robienia zdjec na uroczystosciach.. ma do tego prawo z tego co pamietam okreslona grupa fotografow, ktora przeszla jakies tam szkolenie.. i pewnie ktora odstrzeliwuje jaks dzialke od zarobku:P

Romi napisał/a:
Marek,Prawie same kompakty i cannon - fe!
Nie ma jak porządne lustro (czytaj Pentax) :-D

U nas na wsi galicyjskiej bieda to i porządne lustro rzadko w kościele uświadczysz :mrgreen:
Prawdę mówiąc zazdrościłem temu canonierowi tego jasnego zooma. Ja mając do dyspozycji DA 18-55 i F 1,7/50 musiałem się sporo nagimnastykować przekładając sziełka. Ale swoją drogą jasna (no dosyć jasna) 50-tka pozwala na wiele. Lekko przymknięta w połączeniu ze stabilizacją to jest to :-P

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
To czym Canonier focił? :mrgreen:

Nie wiem, czymś jasnym i zoomowatym chyba. Może ktoś odgadnie :mrgreen:

moze Tamron 17-50 mm F/2.8 ??

raurfang  Dołączył: 26 Kwi 2007
Marek napisał/a:
Nie wiem, czymś jasnym i zoomowatym chyba. Może ktoś odgadnie :mrgreen:

Wygląda jak Sigma 18-200/3.5-6.3 ze stabilizacją.
Nie wiem czy jest czego zazdrościć :-)

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
Melduję, że wróciłem z I Komunii mojej chrześnicy. Pełen luzik, żadnych nacisków ze strony rodziny, a w ręce MZ-5n, M 50/1.7, AF280T i NPS 160@125. Dawno się tak dobrze nie czułem przy robieniu zdjęć 8-) . W kościele sprzętu nawet nie wyciągnąłem z torby, zresztą było pełno pstrykaczy-przeszkadzaczy, ksiądz ich na szczęście trochę przystopował. Za to potem był mały plener w ogrodzie przyklasztornym, dzieci i ich bliscy mieli do nich dostęp przez prawie cały dzień. No i teraz ten dreszczyk emocji - schrzanią, nie schrzanią w labie... :-P

Z dużym opóźnieniem zrobiłem odbitki. To jest to :mrgreen: Nie wiedziałem, że mam taki medialny aparat:

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
Jeżeli sigma 17-200 to faktycznie nie ma powodów do zazdrości.
Ale kurdę, zawsze podobały mi się paski na szyję canona. Dopracowane, szerokie, typowo szpanerskie 8-) I taki z napisem Pentax bym sobie widział i chwalił :evilsmile: :oops:

No skoro to 18-200 (choćby i stabilizowane) to już przestaję zazdrościć ;-) Zerknąłem na canoniera tylko ukradkiem i zwróciła moją uwagę ta duża przednia soczewka - stąd ta moja zazdrość :mrgreen:
Ach te czasy analogowe :-) Szedłem na tego rodzaju uroczystości tylko z 50-tką, w manualnej puszce miałem portretowy negatyw 400ISO i z pogardą patrzyłem na trzaskających fotki ówczesnymi kompaktami :-D

Na ostatniej komunii na której wykonywałem reportaż zdarzyło sie ze wśród osób tam przebywających kilka wykonywało analogowymi kompaktami a niektorzy telefonami. Na mnie patrzono dziwnym wzrokiem szczegolnie wtedy gdy obracalem palnikiem u lampy i odbijalem swiatlo od scian

Na mnie to inni patrzyli jak na wariata gdy przed kościołem w ostrym południowym świetle doświetlałem cienie lampką wbudowaną ;-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Marek napisał/a:
Na mnie to inni patrzyli jak na wariata gdy przed kościołem w ostrym południowym świetle doświetlałem cienie lampką wbudowaną

I analogicznie, na mnie patrzą jak na wariata, gdy robię we wnętrzach bez lampy. Niektórzy nawet służą dobrą radą. Czasem mnie to już lekko wytrąca ze stanu stoickiego spokoju ;-)

Skocz do: