gin z tonikiem  Dołączył: 17 Paź 2007
Pytanie o obiektyw Tokina ATX 90/2.5 Macro?
Mam pytanie do znających temat, o wrażenia związane z tym obiektywem. Jestem na kupnie obiektywu do makro i pomyślałem, że ta Tokina mogłaby być ciekawym zamiennikiem nowego obiektywu do makro. Tylko nie wiem czy cena ok. 700 zł jest O.K.?

[ Dodano: 2008-05-19, 13:53 ]
Acha, ponoć jest to ta sama kontrukcja co Vivitar 90/2.5 Macro.

rotos  Dołączył: 15 Kwi 2008
Tokinka jest bardzo dobra, optycznie i mechanicznie. Co do ceny dla mnie byłaby tyle warta, punktu odniesienia nie mam bo strasznie rzadko je widać.

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
optycznie pierwszorzedne (pomijam porownania z voigtlanderami), mechanicznie tez. zaprzyjazniony handlarz foto twierdzi (widzialem jego fotki z analoga i cyfry min. z tego szkla) ze to jeden z naj(jesli nie najlepszy) tworow niezaleznych obok vivitara s1 105mm
z drugiej zas strony:czy ma styk automatyki przyslony? jesli nie, to ta kwota jest wg mnie za wysoka. pozycja A to naprawde duzy komfort. za te pieniadze mozesz ustrzelic tamrona KA 90/2.5 (na duzych przyslonach jest mniej ostry od tokiny), a czasem nawet uzyke tamrona af 90/2.8 (1:1 bez konwertera, do tokiny takowy musisz dopinac)

gin z tonikiem napisał/a:
Tylko nie wiem czy cena ok. 700 zł jest O.K.?

dla kogos kto tokiny 90/2.5 szuka to absolutnie nie jest za wysoka kwota (bardzo rzadko sie pojawia), dla kogos kto szuka 'jakiegos' szkla makro istnieja lepsze (bardziej wygodne w tej cenie) rozwiazania
pozdrowionka
kp
pozdrawiam
kp

gin z tonikiem  Dołączył: 17 Paź 2007
Dzięki za informacje. Na szczęście ktoś mnie wybawił od problemu i skorzystał z opcji "Kup teraz" :-) .

Skocz do: