CanisLupus  Dołączył: 10 Sty 2007
Czy ktos kupowal juz towar na allegro od Seb_77
Witajcie

Kupilem aparat na ebayu od urzytkownika SebSandiego ktory dziala rowniez na naszym allegro prawdopodobnie pod nickiem seb_77.

Aukcje na na obu portalach sa wykonane podobne (podobne fotografie i opis).

Pytam poniewa aparat ktory kupilem jest nie wpelni sprawny a sprzedajacy stara sie teraz wykpic od calej sprawy.

Czy mieliscie podobne problemy z tym handlarzem?

Czy moze mi ktos napisac jego imie i nazwisko na Priw poniewaz na zadane pytanie poprzez ebay uk czy mowi po polsku, delikatnie to przemilczal a dane personalne na 80% wskazuja ze to nasz rodak. :-/ :-/

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
CanisLupus, http://www.allegro.pl/sho...pe=fb_recvd_neg mowi samo za siebie...

CanisLupus  Dołączył: 10 Sty 2007
Wiem, czytalem... :-/

:-/ :-/

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
CanisLupus napisał/a:
Czy moze mi ktos

Spróbuj
http://pentax.org.pl/view...eb_77&start=160

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
CanisLupus, możesz mieć pecha.Kiedys dostałem maila z ostrzeżeniem o nierzetelności tego sprzedawcy.Niestety nie zachowałem go.Inny kupujący opisywał,jak wtopił pieniądze za niesprawny sprzęt,jak seb na próby rozwiazania problemu wymigiwał sie,a na koniec potraktował go wyzwiskami.Może cos uda Ci sie załatwic,ale napewno potrwa to kilka tygodni.

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Też chyba kiedyś dostałem takiego ostrzegawczego maila. Odstąpiłem od zakupu (tj. nie licytowałem dalej).
O ile pamiętam to kiedyś też pytałem seb77 o coś za pomocą kontaktu Allegro. Zero odzewu. Gościu pisze gdzieś na stronie "sorry, ale czas wolny mam dla dziewczyny i kolegów". Czyli między wierszami: "mam was w d... bo i tak u mnie kupicie, ja zarobię, a Wy nie macie nic do gadania". Taki układ mii nie leży, choćby LXa za 200zł sprzedawał... :!:

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
...
nie ma się co kusić :-) na czarną listę go :mrgreen: :lol:

Rumpel  Dołączył: 08 Lut 2007
Ja z kolei kupiłem od niego nawet sporo za około 500 zł , m.in 2 obiektywy do systemu OM i nie mogę narzekać na to co dostałem. Fakt - długo czekałem, ale wszystko to jest opisane w zakładce "O mnie" - toteż nie mam do tego allegrowicza żadnych zastrzeżeń. Być może miałem szczęście ;-) .

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Ja właśnie tak uważam - jak się trafi w dobry egzemplarz i dostaniesz towar, to kontakt nie ma znaczenia. Ale myśl, że jakby coś nie tak, to kolega mnie zleje, bo kaskę w pełnej kwocie już dostał, jakoś mnie nie napawa optymizmem.

Dla zasady też u takich nie kupuję, to taki mały protest... Jak nie kupowanie chińskich podkoszulek... ;-) :-P

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
magdku pisała o podobnym przypadku: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=194688#194688

[ Dodano: 2008-05-19, 22:33 ]
dickkett, przeoczyłem :-B ;-) .

Skocz do: