bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Ijon napisał/a:
Na następnym ostry jest tylko kawałek trawnika na pierwszym planie:(

E tam, walić techniczny fundamentalizm :-P Bohaterka zdjęcia jest po prostu całą sobą poza płaszczyzną ostrości. Też tak czasem mam, jak słoneczko przygrzeje :-)

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
glamour II duuuużo lepsze od glamour I
nr 2 bardzo by zyskał gdyby chociaż jeden żółty kwiatek był ostry ale i tak jest fajne.
nr 1 (to z lizakiem) jest świetne. takie naturalne.

Nusydnas  Dołączyła: 21 Sty 2008
Dziękuję wszystkim za komentarze. Co do ostrości na zdjęciu z mleczami, to nie jest wynikiem przypadku/nieprzemyślenia - musicie sobie dointerpretować obserwatora, który w ten sposób widzi łąkę i to co na niej. To taki żuczek, tyle że z szerokim kątem ;)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Mi się mleczyki b. podobają i wcale mi nie przeszkadza, że jest nieostre...
:-)

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
Ja jestem prosty chłop ze wsi i dla mnie tematem zdjęcia jest największy znajdujący się na nim obiekt ;-) dlatego uznałem że jest to nieostre zdjęcie :-)

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Nusydnas napisał/a:
musicie sobie dointerpretować obserwatora, który w ten sposób widzi łąkę i to co na niej. To taki żuczek, tyle że z szerokim kątem ;)

Mlecze- ukh, pojechałaś z do interpretowaniem żuczka z szerokim kątem ;-) Jak to facet, co 30s myśli o interpretowaniu...
A tak bardziej poważnie, to ładny przykład przełamania konwencjonalnego nawyku obcowania z fotografią i co najważniejsze - przekazanie własnego spojrzenia na świat.

Pozdrawiam
quasi
PS
"glamour" jest ładne, ale mamy je na co dzień w gazetach, a takiego szczerego lizaka, ze świecą by szukać :->

Dzięki Quasi :) Chociaż jeśli jeszcze raz usłyszę o nieostrych mleczach, wstawię wersję z odwróconą GO, na której modelka JEST ostra. Ale ta i tak bardziej mi się podoba :)

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Nusydnas napisał/a:
jeśli jeszcze raz usłyszę o nieostrych mleczach, wstawię wersję z odwróconą GO, na której modelka JEST ostra.

Nusydnas, wstaw. ;-) Łąka jakos najbardziej mi leży,chociaż faktycznie wolałbym więcej ostrych "badyli".

Summer makes good! Dwa zdjęcia na dobry początek czerwca :)
6.
7.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Jakies seksistowskie te zdjecia...

6 mi się podoba. i kolory i modelka i generalnie całość.
7 zupełnie mi nie pasuje. poczynają od ubioru a na pozie modelki kończąc

6 to zdjęcie fajnej wiosennej dziewczyny a 7 wyglada jakbyś dorwała modelke na poboczu drogi.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
6-tka jest fajnie zakręcona. Rozmyte tło wygląda jakby kręcilo się razem z wiatrakiem. Podoba się. Chociaż mam wrażenie, że twarz nieco zbyt mocno doświetlona.
7ka... nie.... mina, poza, łąka, coś z tyłu prawie w głowie... ciuszki, trawa na nodze.... niee.

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
6 - rozmycie tła powoduje wrażenie "zakręcenia", jednakże razi ten ścięty łokieć. No i kwestia światła - tak, jak pisał Arti

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
wiatraczek fajny,ale siódme to chyba "wypadek przy pracy".

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
MarWoj napisał/a:
siódme to chyba "wypadek przy pracy".

Przychylam się 8-)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
kristofo napisał/a:
7 wyglada jakbyś dorwała modelke na poboczu drogi.

Mimo że 7 zdjęcie też totalnie mi nie odpowiada, to ten tekst o modelce wydaje mi się mocno niezręczny. Trochę nie na miejscu.

Samp napisał/a:
ten tekst o modelce wydaje mi się mocno niezręczny

Autorkę i modelkę szczerze przepraszam. Zaręczam, że nie było moim zamiarem obrażanie kogokolwiek. Głupio wyszło. Sorki.

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
4 i 5 jak do tej pory spodobały mi się najbardziej.

taka irlandzka impresja

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Polska kotografia na wychodźstwie. Kot rudy, jak na Irlandczyka przystało :-)

Skocz do: