Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
lightroom i wywolywanie wielu plikow
COS zrobilem.....ale nie mam pojecia co
Teraz lightroom nie wywoluje mi wszystkich zaznaczonych zdjec tylko aktualnie wyswietlone. :roll:
Nie widze zadnej opcji tego typu , ktora by zmieniala wywolywanie

Dancer  Dołączył: 05 Wrz 2006
zepsuć software :-]

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
Cytat
zepsuć software :-]

:lol: :lol: :lol:
Przepraszam, musiałem... :mrgreen:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Fafniak, daj screena sprzed eksportu.

Tok'Ra  Dołączył: 11 Lip 2006
W menu File - masz jako jedną z opcji: Export as Catalog…, a tam pojawia się okno dialogowe, gdzie ostatnia pozycja to ... Include available previews options. Może zadziała, jak tam to odhaczysz...?

Więcej o eksportowaniu:
http://lightroom-news.com.../general-menus/

ok! ok!
sprawa zakonczona.....
jakos mi sie w glowie "zapisalo" ze jak wcizne export as previous - to powinno mi wyeksportowac wszystkie zaznaczone pliki :roll:
jak robie normalny export z ustalaniem opcji to wywoluje mi wszystkie zaznaczone.
(tylko wydaje mi sie ze ten export as previous dzialalo kiedys na wiele plikow :roll: )

Sierek  Dołączył: 02 Lut 2008
Nie no... Bądzmy precyzyjni.
"Include available previews" znaczy "Dołącz do eksportu dostępne podglądy", nie opcje.
I nie "as previews" bo to by było eksportowanie tylko podglądów (zresztą nie ma takiej opcji).
Wydaje mi się, że w którymś momencie edycji czy eksportu w oknie dialogowym pojawia się pytanie czy zmiany wprowadzić w zaznaczonych zdjęciach czy tylko w aktywnych. Na nieszczęście jest tam ptaszek "Nie pokazuj więcej tego okna". Zaznaczenie ptaszka i opcji "tylko aktywne" powoduje właśnie taki efekt jak ma Fafniak. Spróbuj przywołać ustawienia domyślne.

[ Dodano: 2008-05-21, 15:59 ]
Fafniak napisał/a:
jak wcizne export as previous

Takiej opcji też nie ma. Jest "Export with previous" czyli eksport z zachowaniem poprzednich plików. U mnie działa też na wielu zaznaczonych plikach.

[ Dodano: 2008-05-21, 16:07 ]
Fafniak napisał/a:
(tylko wydaje mi sie ze ten export as previous dzialalo kiedys na wiele plikow )

Dobrze Ci się wydawało...

Sierek napisał/a:
z zachowaniem poprzednich plików.
chyba raczej ustawien ?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Sierek napisał/a:
Export with previous" czyli eksport z zachowaniem poprzednich plików.

Eksport z ustawieniami z poprzedniego eksportowania.

Sierek  Dołączył: 02 Lut 2008
Przepraszam, tak jest jak piszecie: z zachowaniem ustawień poprzedniego eksportowania.

Skocz do: