emdek  Dołączył: 28 Sty 2007
Tamron 17-50 vs 28-75
Co sadzicie o zestawie tamron 17-50/2.8 + potem 70-200/2.8 - foto raczej reporterskie, mecze, koncerty...

28-75 - bedzie chyba za waski? Chociaz wtedy niemialbym dziury miedzy 50 a 70... ale ja to mi sie wydaje, ze akurat mozna rozwiazac dwoma krokami w przod lub tyl... prawda? ;)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006

Tu nie chodzi tylko o te dwa szka 17-50 i 24-75, ale o to czy komus dziura miedzy 50-70 jezeli ma zestaw taki jak wymienilem nie przeszkadza :)

Tamten temat czytalem i powiedzial mi tyle ze powinienem brac 17-50 ale wieksze problemy moga byc z AF (FF/BF) i mam dylemat...

Jak sie znajdzie jakis moderator to moze moje posty podpiac do tamtego tematu jezeli uzna ze sie pokrywaja ;)

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
emdek napisał/a:
Tamten temat czytalem i powiedzial mi tyle ze powinienem brac 17-50 ale wieksze problemy moga byc z AF (FF/BF) i mam dylemat...

Na to jest rada - pójść do sklepu i przetestować pod tym kątem przed zapłatą. :-)

TTomek  Dołączył: 02 Mar 2008
emdek, no i weź pod uwagę że 28-70 jest pod FF a 17-50 nie (dla nie których na forum to bardzo istotny aspekt :-P )

no tak jak u Ciebie, nie liczac tych kitow? ;P Co do testowania.. to pojsc do sklepu oznacza dojechac do sklepu. co moze byc ciezkie przy braku czasu... (chociaz.. - TTomek, gdzies w K-cach mozna potestowac? ;) ) Pelna klatka poki co az tak dla mnie wazna nie jest - choc fajnie jak by byla, bo kto wie, kto wie... ;)

Z tego co wiem to właśnie w K-ce nie można zbytnio :-/ Najbliżej jest w Tarnowskich Górach oficjalny sklep ze szkłami Tamrona bo sam patrzałem gdzie będę miał najbliżej i najtaniej jak zacznę się przymierzać do 17-50 (ale to za jakiś czas dopiero...). No chyba że ja o jakimś sklepie nie wiem :-)

EDIT:
Jeszcze w Zabrzu jest sklep (JapanFoto) tylko nie wiem czy on jest pewny, a ten w TG tak i można spokojnie po testować tylu sztuk szkła ile mają (tak mi pisali w mailu, ale może ktoś tam kupował to się wypowie).

O tym JapanFoto sobie pogooglaj... nieciekawie :]

No właśnie tak mi się zdawało więc mówiłem że lepiej TG :-) Ale jak będę miał kiedyś chwilkę wracając z uczelni (do Gliwic jeżdżę pociągiem więc i tak mam po drodze) to wpadnę tam i zobaczę jak to wygląda ;-)

a ten w Tarnowskich Gorach ma jakies www? moze to fotozakupy przypadkiem?

Tak fotozakupy :-)

to na www maja tylko 28-75 ;) a sigma jest za 1700

? To dziwne bo widziałem go tam nie dawno.... Napisz maila to zobaczysz :-)
Zresztą na oficjalnej stronie tamrona chyba pisało że jest to oficjalny dystrybutor produktów więc na pewno ściągnąć mogą w każdej chwili

Poszedl mail od razu, no ale dzisiaj raczej nie odpisza ;) a tego Japanfoto mozesz zobaczyc przy okazji jak bedziesz kiedys w Zabrzu... zaloze sie, ze to jakies mieszkanie ;d

Zobaczymy ;-) Pewnie po sesji jak będzie więcej czasu to się wybiorę :-D

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
TTomek napisał/a:
Zobaczymy ;-) Pewnie po sesji jak będzie więcej czasu to się wybiorę :-D

pogoogluj za tym japanfoto - dla mnie nie warto kupowac te 100-200zl taniej a pozniej miec problem z serwisem.
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

Skocz do: