matb  Dołączył: 02 Lis 2006
sculptor napisał/a:
Przy okazji sprawdziłem sobie "licznik". Wyniósł on 190 na pierwszym zdjęciu.

Czyli OK. Tyle mniej więcej mają nowe - wedle różnych doświadczeń.
sculptor napisał/a:
Poza tym tak na marginesie czy u was w ka-setkach w środku aparatu też tak jakby się coś przemieszczało?

Paluszek filipinki, która składała aparat. Normalne.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
:-) Właśnie znalazłem ten wątek... :oops: Chciałem z edytować swój wpis, ale mnie ubiegłeś. :-) Swoją drogą nieźle się uśmiałem :-) Palec Filipinki... hehehe... kto na to wpadł? W sensie nazwać SR w ten sposób? Chętnie bym mu piwko za to postawił. :-)

Pozdrawiam i dzięki za odp. ;-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
sculptor napisał/a:
Nie wiem czym jest to spowodowane. Czy po zejściu z taśmy produkcyjnej sprawdzają go i te kilkadziesiąt razy machają migawką?

Mój miał 2.5 tysiąca, czy coś takiego. Daruj sobie, rób zdjęcia :-)
sculptor napisał/a:
Poza tym tak na marginesie czy u was w ka-setkach w środku aparatu też tak jakby się coś przemieszczało?

Ta... To matryca. Jest luźno, bo ma latać, jak działa SR. Nie bój się, nie wypadnie ;-)

[ Dodano: 2008-05-20, 19:42 ]
uh, nieco się spóźniłem :-B

[ Dodano: 2008-05-20, 19:42 ]
sculptor napisał/a:
Palec Filipinki... hehehe... kto na to wpadł? W sensie nazwać SR w ten sposób? Chętnie bym mu piwko za to postawił.

O ile pamiętam Jarek D.

Yalin  Dołączył: 04 Sie 2007
sculptor napisał/a:

Pozdrawiam wszystkich!

sculptor oddychaj spokojnie, to "lata" system antywstrząsowy.

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
sculptor napisał/a:
Przy okazji sprawdziłem sobie "licznik". Wyniósł on 190

Nówka nie śmigana.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Hehe! :-) Człowiek z rozpędu zada głupie pytanie i nawet po jego sprostowaniu otrzyma odpowiedzi. :-) Fajniste to forum! :-)
Tak zupełnie na marginesie - narazie poznaje podstawy fotografi i ucze się obsługi nie tylko aparatu, ale i oprogramowania potrzebnego do obróbki. Dzięki temu forum zalazłem UFRawa z racji bycia użytkownikiem linuxa. To tylko potwierdza wcześniejsze zdanie: "Fajniste to forum!" :-)
Pozdrawiam i już nie zchodzę na tematy nie związane z wątkiem! :-)

Skocz do: