K-5 / DA 18-55mm / SMC-A 50mm f1.7
Adam_SX napisał/a:Chodzi mi o zdjęcia głównie ostre, bez GO.
Adam_SX napisał/a:Chciałbym robić fotki z GO !!
Adam_SX napisał/a:I tak sobie kupię ten obiektyw...pytałem bo jak czytałem wcześniejsze posty to ludzie pisali że mają problemy żeby uzyskać dużą głębię ostrości.
Adam_SX napisał/a:do robienia fotek imprez
Adam_SX napisał/a:jakieś miasto oświelone czy coś
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
Adam_SX napisał/a:Kupuję ten obiektyw do robienia fotek m.in. portretowych. Nie będę nim robił fotografii makro.
Tylko martwi mnie to że jak koś będzie się znajdował drochę dalej od obiektywu to już nie uzyskam takiej głębi..
Adam_SX napisał/a:Tylko martwi mnie to że jak koś będzie się znajdował drochę dalej od obiektywu to już nie uzyskam takiej głębi..
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Adam_SX napisał/a:I proszę nie oceniać książki po okładce... Jak sobie kupie ten sprzęt (k20d z kitem + Pentax 50mm 1,4 i Pentax 50-200mm) i jak pokaże Wam fotki do oceny to wtedy proszę o krytykę a nie teraz ok ??
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...
Adam_SX napisał/a:no i co z tego że mam małą wiedzę ??
Ale rozkiminisz go sam, dobrze?Adam_SX napisał/a:Spoko, spoko jak sobie kupie tego lensa to sam sobie go rozkminie i nie będe musiał żadnych książek kupować...
Jesteś w mylnym błędzie. Wyobraź sobie gościa wpadającego do filharmonii z popcornem, rozpierającego się w fotelu, który między jednym a drugim siorbnięciem koli woła: no to kiedy ta Doda będzie?!?! Potrafisz sobie wyobrazić reakcję pozostałych uzytkowników filharmonii?Adam_SX napisał/a:Widzę że niektórym użytkownikom tak zależy na tym aby zjechać nowicjuszy że aż niemiło...
lsnk napisał/a:Obstawiam następne pytanie : "Co to jest filharmonia?"
Encyklopedia PWN napisał/a:filharmonia [gr. philéō ‘lubię’, harmonía ‘zgodność dźwięków’], instytucja lub stow. miłośników muzyki organizujące koncerty publiczne, gł. symf.; F. Warszawska, zał. 1901, od 1955 F. Narodowa; 2000 w Polsce 20 f. państw. oprócz wielu orkiestr symf. (w tym radiowych).
NX1000 :: NX5 :: NX 16 mm :: NX 30 mm :: NX 18-55 mm :: NX 20-50 mm :: Samyang 8mm f2.8
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
E tam, lepsze są gazety ze zdjęciami z Go-Go.a_czacha napisał/a:Idąc za radą Kolegów zakupiłem książkę o GO.
a_czacha napisał/a:Tylko co ma fotografowania ta pokratkowana plansza na której układa się te białe i czarne guziczki?
Fafniak napisał/a:
chlopie..prosze cie kup ksiazke o fotografii i poczytaj bo to co wypisujesz swiadczy o kompletnym braku jakiejkolwiek wiedzy fotograficznej podpartej niemoznoscia wyslowienia sie o co ci chodzi. Zeby nie nazwac tego dosadniej
Pentax K20D i takie oto słoiki: DA*300/4, DA*200/2.8, DFA 100/2.8 Macro, FA 77/1.8 Ltd, DA 12-24/4, DA 10-17/3,5-4,5 Fisheye oraz w razie jakby się wszystkie zepsuły - kit II.
Adam_SX napisał/a:Przeczytałem parę internetowych turtiali.
Pozdrawiam
Arti
NX1000 :: NX5 :: NX 16 mm :: NX 30 mm :: NX 18-55 mm :: NX 20-50 mm :: Samyang 8mm f2.8
ArturMaly napisał/a:Adam_SX, chce się po prostu wylensować...
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF