FotoPepe  Dołączył: 13 Kwi 2008
Gdzie obecnie jest giełda fotograficzna w Łodzi ?
Ktoś kojarzy może gdzie obecnie jest giełda fotograficzna w Łodzi,
i w jakich dniach oraz godzinach jest czynna ?

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
FotoPepe, chyba nie ma nigdzie... Zawsze mozesz podskoczyc do komisu na zielonej.

milo napisał/a:
FotoPepe, chyba nie ma nigdzie... Zawsze mozesz podskoczyc do komisu na zielonej.

Dzięki za info .. kurcze szkoda .. może czas czegoś poszukać na giełdzie samochodowej .. tam czasmi sią najróżniejsze graty ..

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
no tylko ciekawe w jakim stanie te graty będą. Bo patrząc na to jak traktuje się rzeczy na tej giełdzie to.. ;)

Wito76  Dołączył: 10 Kwi 2008
Hmm, szkoda że nie ma. Sam zastanawiałem sie nad założeniem takiego postu w sprawie Łodzi.
Byłem tydzien temu na giełdzie w kielcach i na bazarze kieleckim w sobotę (mam do kielc takie przymusowe wyjazdy co 2 tyg.) i też kompletnie nic tam nie było. Chcialem chocby zenita zobaczyc i nic. Niby stało sporo szmelarzy ale oprócz kilku złomowatych kompaktów na klisze marki no-name nic ciekawego.

Wito76 napisał/a:
Hmm, szkoda że nie ma. Sam zastanawiałem sie nad założeniem takiego postu w sprawie Łodzi.
Byłem tydzien temu na giełdzie w kielcach i na bazarze kieleckim w sobotę (mam do kielc takie przymusowe wyjazdy co 2 tyg.) i też kompletnie nic tam nie było. Chcialem chocby zenita zobaczyc i nic. Niby stało sporo szmelarzy ale oprócz kilku złomowatych kompaktów na klisze marki no-name nic ciekawego.

No aż dziwne że nie ma nic takiego dzis zwiedzilem LKS - praktycznie nic nie znalazlem :(

Do Wawy daleko nie jest ;)

milo napisał/a:
Do Wawy daleko nie jest ;)

Zależy ile kto ma wolnego czasu - podróż w obie strony to około 5 godzin + pobyt - to praktycznie całodzienna wyprawa, a nie wejść - poszukać okazji.

FotoPepe, na takich gieldach okazji nie ma ;/

milo napisał/a:
FotoPepe, na takich gieldach okazji nie ma ;/

Czyli rozumiem ze handluja tam tylko starzy wyjadacze ?? :(

Siedza dziadki i chca po 200zl za jakies badziewia. Choc czasami mozna na cos trafic.

milo napisał/a:
Siedza dziadki i chca po 200zl za jakies badziewia. Choc czasami mozna na cos trafic.

Pozostaje polowanie po komisach lub lombardach

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
FotoPepe napisał/a:
Pozostaje polowanie po komisach lub lombardach

W komisie na zielonej można czasem coś fajnego wyrwać.

bEEf, ja to zaluje ze wtedy tego 6x7 nie wzialem ;/

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
milo napisał/a:
bEEf, ja to zaluje ze wtedy tego 6x7 nie wzialem ;/

Ano :-)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Jakieś 4-5 lat temu spacerując po Piotrkowskiej dostrzegłem sklep foto, w środku duża ilość korpusów i drugie tyle słoików. Komis. Znaczy, już nie istnieje?

Cytat
Jakieś 4-5 lat temu spacerując po Piotrkowskiej dostrzegłem sklep foto, w środku duża ilość korpusów i drugie tyle słoików. Komis. Znaczy, już nie istnieje?

Ale ze na bruku? A juz wiem, w towarzystiw fotograficznym kiedys byl komis, ale w sumie tylko troche plesni na m42 mieli i to zasadniczo ruskiej.

Az sie wierzyc nie chce, centrum Polski (zaraz mi sie pewnie dostanie), filmowka w Lodzi, Akademia Sztuk Pięknych, itd. no i taki problem :shock:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
milo, pamietam tylko tyle że idąc w strone pomnika było to po prawej stronie.
Wtedy miałem P30 i nie znałem sie na sprzęcie foto, wiec zarówno sprzęt który tam leżał, jak i jego ilość, zrobiła na mnie wrażenie.

FotoPepe, komisy umierają bo nie mają obrotu, ktory pozwoliłby się im utrzymac. Gdyby to był normalny sklep z nowymi rzeczami, to komis jako "dodatek" mógłby sie opłacać.
Pamiętam że kiedyś był w Katowicach komis w bramie, na głównej ulicy, chyba 2 bramy dalej od kina "Światowid". Ale to było tak dawno.... Bieda była, teraz są chyba telefony komórkowe w tym miejscu.

U nas w Sosnowcu jest komis foto, niestety same rzęchy tam stoją, a najlepsze co można spotkać, to praktiki sprzed ~30 lat....

perl napisał/a:
...

FotoPepe, komisy umierają bo nie mają obrotu, ktory pozwoliłby się im utrzymac.....

No tak, w sumie kazdy tylko kompakty cyfrowe kupuje (tez takie mam :D) - malo kto lustrzanki hołduje ;-)

Skocz do: