milo  Dołączył: 01 Sie 2006
perl napisał/a:
milo, pamietam tylko tyle że idąc w strone pomnika było to po prawej stronie.
Wtedy miałem P30 i nie znałem sie na sprzęcie foto, wiec zarówno sprzęt który tam leżał, jak i jego ilość, zrobiła na mnie wrażenie.

To napewno w towarzystwie fotograficznym bylo, teraz tam tylko wystawy pozostały [to jest obok restauracji Esplanada]

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
milo napisał/a:
w towarzystiw fotograficznym kiedys byl komis, ale w sumie tylko troche plesni na m42 mieli i to zasadniczo ruskiej.

swego czasu mieli duzo szkla do wszystkich systemow, ceny takie sobie (ale pamietam ze czasem cos tam kupowalem). potem pojawilo sie allegro i z 'takich sobie' zrobily sie glupie (np minolta 7000 - pierwsza z af za 800pln podczas gdy na aukcjach ponizej 200pln).
byl tez (moze jeszcze cos jest) komis na wolczanskiej, tyle ze tam od zawsze za jedyne sluszne systemy uwazano N i C, przy czym czasem cos mozna bylo ustrzelic.
komis na zielonej hmmmmm :), znan go (pierwsza moja puszka af kupiona wieeki temu) gdzies na necie znalazlem jego opis w rodzaju 'nastroj jak w prl, do ktorego wybitnie przyczynia sie sprzedawca':)
aktualnie w lodzi nie znam zadnego sensownego miejca z uzywanym sprzetem foto, czasem dzwonie do 2-3znajomych handlarzy ktorzy (preferujac warszawe albo aukcje od pewnego czasu) 'od swieta' cos maja z moim ulubionym bagnetem.
pozdrawiam
kp

klimecki_, to fakt mozna powachac kawalek prl'u w tym komisie ;) Jest jeszcze taki mini komis rog struga/gdanskiej, ale tam to tez tylko garstka N/C i czasami Minolta.

FotoPepe  Dołączył: 13 Kwi 2008
milo napisał/a:
klimecki_, to fakt mozna powachac kawalek prl'u w tym komisie ;) Jest jeszcze taki mini komis rog struga/gdanskiej, ale tam to tez tylko garstka N/C i czasami Minolta.

o kurcze, to blisko mnie , ale nie kojarze komisu - slepy jestem :D
Tak ciut dokladniej to gdzie sie rozgladac, ?
Na A.Struga, czy Gdanskiej ?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
FotoPepe napisał/a:

Zielona, pomiędzy Zachodnią a Piotrkowską. Teraz jest tam remont elewacji, wchodzi się przez gustowną klitkę z desek :-)

bEEf napisał/a:
FotoPepe napisał/a:

Zielona, pomiędzy Zachodnią a Piotrkowską. Teraz jest tam remont elewacji, wchodzi się przez gustowną klitkę z desek :-)

O Zielonej to milo mowil na poczatku, i to znam. Ale ta okolica A.Struga ... hmmm

Wito76  Dołączył: 10 Kwi 2008
Gdzie dokładnie na Zielonej jest ten komis? Jaki numer? Zielona jakby nie patrzeć długa jest.

Wito76 napisał/a:
Gdzie dokładnie na Zielonej jest ten komis? Jaki numer? Zielona jakby nie patrzeć długa jest.

bEEf napisał/a:

FotoPepe napisał/a:
Ale ta okolica A.Struga ... hmmm

No mowie rog struga i gdanskiej, jakbys od piotrkowskiej szedl to po drugiej stronie gdanskiej.

milo napisał/a:
...
No mowie rog struga i gdanskiej, jakbys od piotrkowskiej szedl to po drugiej stronie gdanskiej.

Zerkne niedlugo :)

moze z dwoch gosci z foto bywa w tygodniu i czasem w soboty na baluckim rynku (dolny rynek), przy czym co zauwazylem, wystawiaja tylko 'padlinke', dopiero po dluzszej rozmowie okazuje sie ze poza ami, druhem i niezbadanego stanu 6x6 zdaza sie ze maja jakas szklarnie systemowa, ceny rozne (raz dalem powaznie d...y bo za absurdalne pieniadze moglem tam kupic tamrona 180/2.5 do starej koniki, dopiero po jakims czasie dotarlo do mnie ze to byla wersja adaptall, po ptokach)
pozdrawiam
kp

klimecki_, a gdzie oni stoja?

Hmm, no wlasnie , trzeba szukac takich okazji ...

milo napisał/a:
a gdzie oni stoja?

od strony zgierskiej, tj miedzy sama ulica a rynkowa graciarnia (taki 'aneks' gdzie jest wszystko) - zwykle maja jakies graty na samochodach, jesli cos sensownego to raczej za szyba. zwykle ich spotkalem to posrod gawiedzi sprzedajacej z aut jakies ciuchy.
pozdrawiam
kp

Cytat
FA*200/2.8

Od nich dorwales? ;)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
my tu na południu mamy dłuższe :-P

ale ciemniejsze... buah

milo napisał/a:
ale ciemniejsze...
przecież o to chodzi! ;]

edit:
jak tam pojdziecie na solarium, to nie bedzie widać róznicy.

tak sobie tlumacz... dobranoc ;)

heheheheh ;] tia. dobranoc ;]

milo napisał/a:
Od nich dorwales? ;)

nie, ale od jednego z nich tej zimy, np super-takumar 50/1.4 (staruszek, przednia soczewka jak w zeissach-zebrach -jakby bez mc ale tyl 'czerwone' mc jak w nowych smc), co ciekawsze to ma bagnet, wyglada z boku jak M-ka. szukalem tego na necie, znalazlem tylko wzmianke ze przy poczatkach bagnetu byly jakies takie kombinacje.
kp

Skocz do: