lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
pancurski napisał/a:
Jeden wielki minus - brak wersji pod linucha.

Drugi minus -nie ma wersji na FF3

zenonblacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Nowa wersja obsluguje tez YouTube. Wprawdzie tylko z poziomu wbudowanej w PicLens przegladarki, ale i tak przyjemniej sie oglada w ten sposob filmy.

a.d.a.m  Dołączył: 15 Sty 2007
1. Czy w tym plugin'ie da się ustawić czas wyświetlania zdjęć w trybie pokazu slajdów?
2. Przy trybie pełnoekranowym pojawia się jakaś funkcja, której działania nie udało mi się rozpoznać. Takie dwie strzałeczki. Kliknięcie na nie zmienia kierunek grota strzałek ale nie zauważyłem żadnego wpływu na działanie plugin'u. Ktoś może wie co to to robi?

oscar  Dołączył: 02 Paź 2007
Czemu w tytule jest Firefox? Jest tez wersja na inne przegladarki.
A rzeczywiscie program bardzo ciekawy i ladnie wyglada. Moze w przyszlosci bedzie wiecej opcji konfiguracyjnych...

No i mozna filmiki na youtube ogladac tez przez niego :)

[ Dodano: 2008-05-19, 18:34 ]
a.d.a.m napisał/a:
1. Czy w tym plugin'ie da się ustawić czas wyświetlania zdjęć w trybie pokazu slajdów?
2. Przy trybie pełnoekranowym pojawia się jakaś funkcja, której działania nie udało mi się rozpoznać. Takie dwie strzałeczki. Kliknięcie na nie zmienia kierunek grota strzałek ale nie zauważyłem żadnego wpływu na działanie plugin'u. Ktoś może wie co to to robi?

1. NIE
2. Zmienia to ze mniejsza zdjecia beda sztucznie rozciagane lub nie.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
a mnie zupelnie nie dziala...
zainstalowalem najnowsza wersje i wywala mi firefoxa
zainstalowalem wersje starsza- owszem... przycisk na pasku przegladarki mi sie wyswietla ale program nie dziala... :-/

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
Może ktoś nie zauważył, że jest już wersja pod Firefoxa 3.0 rc1. Trzeba instalować bezpośrednio ze strony PicLens, bo strona z dodatkami zawiera starszą wersję jeszcze. U mnie działa.

mam 2.0.0.14 i zadna wersja piclens nie dziala
to samo jak zainstalowalem starszego firefoxa

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
A czy jest wersja która umożliwia stworzenie swojej stronki autonomicznie działającej (bez konieczności ładowania plugina do przeglądarki?

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
diplodok, ja też mam wersję 2.0.0.14 i wszystko działa. Włączyłeś piclens w dodatkach?

Raven, no u mnie nie dziala... nie mam pojecia co robic... :-/

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
diplodok, nie jesteś sam. U mnie też nie działało - znaczy wywalało przeglądarkę.

matb, ale dziwne jest to ze w pracy na starszej wersji firefoxa i piclensa dziala a jak u siebie zainstaluje analogiczne wersje to nie dziala...

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
diplodok, widać musi być coś jeszcze, w ustawieniach systemu, może jakichś procesach odpalonych? Cholera wie, dla mnie komputery już jakiś czas temu stały się czarną magią :-P

matb, no i nikt mi nie jest w stanie pomoc... :-/

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
diplodok, a próbowałeś ze świeżą instalacją? Tak, żeby odinstalować Firefoxa, usunąć jego katalog (to ważne bo normalnie zostaje sporo plików) i zainstalować wszystko od nowa? Firefox 3.0 rc1 chodzi bezproblemowo więc możesz spróbować tej wersji i PicLens ze strony http://www.piclens.com/site/firefox/win

deckard, probowalem...
i probowalem inne wersje nic nie pomaga...
wylaczylem firewall i dalej nie pomaga...

pancurski  Dołączył: 13 Mar 2008
diplodok może masz go poprostu wyłączonego ?
Zobacz w Narzędzia > Dodatki.
Po zainstalowaniu i włączeniu na pasku narzędziowym (tym na którym sa zakładki Plik, Edycja, Widok itd) po prawej stronie pojawia się ikonka pcilens (niebieski prostokąt z białym trójkątem)
Jak to u ciebie wygląda ?

pancurski, Jak Zainstaluje starszego firefoxa i starszego piclensa niebieski prostokat jest ale klikanie na niego nic nie daje... na picasaweb nie ma tego znaczka w dolnym rogu zdjec... jak mam najnowsza wersje firefoxa i piclensa zainstalowana to wtedy nawet nie mam tego niebieskiego prostokata :evil:

pancurski  Dołączył: 13 Mar 2008
diplodok
masz jeszcze zainstalowane jakieś dodatki do firefoxa ?

pancurski, nie... wszystkie odinstalowalem...

Skocz do: