TTomek  Dołączył: 02 Mar 2008
Szubi napisał/a:
http://www.szubi.w8w.pl/porto/IMGP.jpg (proszę wkleić do przeglądarki inaczej nie za działa)

Mi nie działa :-P

MAXIMUS  Dołączył: 29 Maj 2008
lipalipski napisał/a:
MAXIMUS, masz gwarancję? Jeśli tak, zwróć do sklepu aparat, najlepiej wymień na innej marki. Jeśli nie masz gwarancji, może pomóc skrócenie paska, a na pewno pomoże lektura instrukcji.

No gratulacje zabłysnęłeś teraz odpowiedzią o wielki mistrzu !!!!!!!!!! buhahaha

mateo_m  Dołączył: 17 Maj 2007
MAXIMUS napisał/a:
No gratulacje zabłysnęłeś teraz odpowiedzią o wielki mistrzu !!!!!!!!!! buhahaha

lipalipski zabłysnął humorem i ciętą ripostą... A czym zabłysnąłeś Ty??

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
MAXIMUS napisał/a:

Na forum piszemy po polsku.

Powinno być: No, gratulacje, zabłysnĄłeś teraz odpowiedzią. O! Wielki Mistrzu! :P

Ale widocznie nie tylko z fotografią jesteś na bakier.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
MAXIMUS napisał/a:
Zdjęcia bez fleszu z bólem ale kilka wyszło choć i tak masakra, natomiast z włączonym fleszem pojawia się czarna plama lub kawałek zdjęcia a reszta nie widoczna. Pomyślałem że to ja jestem do bani więc dałem na automata i to samo
- no nie gadajcie - to bardzo fajny tekst.... 8-)

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
Człowiek człowiekowi wilkiem? Niech żyje łacina pełna mądrości życiowych i zgrabnych sentecyji. Późno już stąd taki OT. Pozdrawiam.

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Lord napisał/a:
Nie chcę nikomu ujmować, ale od razu po przeczytaniu tego tekstu, rzucił mi się przed oczy obraz turystów chodzących nocą po Rynku w Krakowie i robiących nagminnie zdjęcia zabytków z fleszem lub ludzi na tle zabytków :D

Tja - ja pomyślałem o stadionach wieczorową porą z błyskającymi fleszami na widowni...

[ Dodano: 2008-06-04, 23:26 ]
Sirhan napisał/a:
ta, albo kibiców na stadionie doświetlających fleszami murawę :D

Jak napisałem swój post, przeczytałem Twój

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Nigdy nie bylem na meczu, ale czesto przejezdzalem obok stadionu Legii podczas rozgrywek i wydaje mi sie, ze nawet w nocy, swiatla jest wystarczajaco duzo, aby obyc sie bez flasha.

Rzaba  Dołączył: 05 Gru 2007
pawelek-79 napisał/a:
Nigdy nie bylem na meczu, ale czesto przejezdzalem obok stadionu Legii podczas rozgrywek i wydaje mi sie, ze nawet w nocy, swiatla jest wystarczajaco duzo, aby obyc sie bez flasha.
robiąc fotki z trybuny chcąc coś przybliżyć, czyli długa ogniskowa(250-300) potrzebujesz czasu 1/100 lub krótszego(aby zniwelować drganie rąk), to przy f 5.6 lub 6.3 nawet na iso 1600 jest ciężko uzyskać.
Chcąc pofocić trybuny trzeba liczyć na kibiców :)
Widzew-Lech

Szubi
[Usunięty]
TTomek napisał/a:
Szubi napisał/a:
http://www.szubi.w8w.pl/porto/IMGP.jpg

Mi nie działa :-P

teraz działa :lol:

KLIK

poruszone zdjęcie ;]

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Mylicie się wszyscy oni fotografują się z kolegami na tle stadionu, swoją radość z medali itp :D

Szubi
Oczy bolą od tego pseudoHDR :D

takpoprostu  Dołączył: 10 Kwi 2008
Gdyby jeszcze było to zdjęciem...było by fajnie

aneheli  Dołączył: 29 Kwi 2008
Szubi, to jest kilka zdjęć z ręki czy poruszone 1 z obróbką?

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
Lord napisał/a:
rzucił mi się przed oczy obraz turystów chodzących nocą po Rynku w Krakowie i robiących nagminnie zdjęcia zabytków z fleszem lub ludzi na tle zabytków :D

Ciekawe co powiedzą po przerzuceniu tego na komputer. Pewnie, że aparat za słaby i trzeba zainwestować w lepszy, bo ten obecny robi tylko ludzi z przodu, a dalej nic nie ma - żadnych zabytków ;)

Że niby co się dzieje z tymi zabytkami?
Przed zdjęciami ze mną nie uciekają... :mrgreen:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
armar, tylko widzisz, nie każdy ma taką wiedzę, jak podobne zdjęcie wykonać

ale właśnie po to należy się teoretycznie dokształcić, żeby się dowiedzieć :)

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
No Panowie....

Cytat

Ciekawe co powiedzą po przerzuceniu tego na komputer. Pewnie, że aparat za słaby i trzeba zainwestować w lepszy, bo ten obecny robi tylko ludzi z przodu, a dalej nic nie ma - żadnych zabytków ;)

Przecież to jest cudowne wyjście, kiedy trzeba przekonać Żonę o potrzebie zakupu nowej puszki,kolejnej lampy (do doświetlenia tła) czy jaśniejszego obiektywu (niby ze więcej światła). Nie sądzicie? :mrgreen: :evilsmile: :-D

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Bywają też żony inteligentne ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
plwk napisał/a:
Bywają też żony inteligentne ;-)

czasami się to przydaje

a czasami nie

najlepsza jest inteligentna, ale podzielająca pasję
lub choć z współczuciem znosząca "wybryki" hobbystyczne męża ;)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Może być również inteligentna i wyrozumiała

Szubi
[Usunięty]
aneheli napisał/a:
Szubi, to jest kilka zdjęć z ręki czy poruszone 1 z obróbką?

5 zdjęć zrobione na statywie z czego w jednym aparat przesunięty o ok. 1cm w prawo :) no i zlepione w Photomatix Pro.. później to tylko zabawa suwakami :)

Miało wyjść takie bajeczne :mrgreen:

Skocz do: