Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Pomoc dla debila - czyli Free Agent Pro
No to ja zem se kupil takie cus.....
http://www.seagate.com/ww...ro_data_movers/
piknie sie to swieci i dziala.....
panie - ałtomatycnie :mrgreen:
ino jest kurna jeden malenki problemik - chcialem dodac kolejny katalog ktory ma byc zabezpieczony na tym dysku a tu wyskakuje mi komunikat ze nie ma miejsca....
No to ja se mysle jak to przeca 230 GB wolnego a ja tu katalog chce 4Gb dodac....to co on mi tu.....
No niby przyjal zadanie tylko ni cholery nie chce kopiowac plikow
Ino pomocie bo zara wykasuje ten soft i starego COBIANA uzyje heeejjjjj!!!

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Mam taki dysk, ale używam go tylko z Makami i tylko do Pro Toolsa.

Niemniej Twój problem dotyczy raczej systemu plików. Jak sformatowałeś dziada?

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
No to kolejny biedaczek padł był w kolekcji Fafniaka :evilsmile: :-P

ale un byl sformatowan....
i wsio niby dzial bo zrobil swoje tylko PO dodaniu jednego folderu twierdzi ze mu sie nie zmiesci - (no a przeca jak sie popiesci to sie zmiesci... :-P )sołtys, -bujaj sie :-P

Dziwne rzeczy. Z tego co pamiętam domyślnie sformatowany jest do NTFS więc nie powinno być problemu...

update : - kurna zrobil.... to ja juz nie kumam zupelnie - co innego pisze co innego robi :shock:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
jak kobieta całkiem

tomekz  Dołączył: 10 Kwi 2007
pieścił, pieścił i ....
:evilsmile:

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
Fafniak, zaleznie od systemu plikow masz ograniczony maksymalny rozmiar pojedynczego pliku..
dla FAT32 to jest 2048MB, wiec 2GB.. sprawdz

dagio, - moze zle napisalem - ale to sa zdjecia (folder ze zdjeciami) mial ponad 4GB - wiec to nie ma znaczenia

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
.. czyli, że wpiers by myślał, że katalog jest duuużym plikiem ii krzyczał, że go nie może przekopiować a następnie stwierdza, że to nie jest plik tylko kilka(naście/dziesiąt) plików ii je przekopiowuje?

oj....
twierdzi po prostu ze jest zbyt malo miejsca - niezaleznie od tego czy jest pojedynczy plik czy folder....
Kompletnie tego nie kumam
chyba ze zlicza jako calosc wszystkie pliki ktore sa juz wprowadzone do listy(backup) i tym samym jest wedlug niego zbyt malo miejsca...ale jezeli tak to jest to niedopracowany soft

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Może masz dowiązanie do katalogu w tym katalogu i biedaczek liczy i liczy i wychodzi mu nieskończona liczba? :D

W sumie nie zdziwił bym się głupocie systemu windows (kiedyś tak miałem, ze skopiowałem sobie przez pomyłkę katalog do siebie samego i miałem nieskończoną ilość katalogów zagnieżdżonych )

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
Thadeus napisał/a:
W sumie nie zdziwił bym się głupocie systemu windows (kiedyś tak miałem, ze skopiowałem sobie przez pomyłkę katalog do siebie samego i miałem nieskończoną ilość katalogów zagnieżdżonych )

wow to tak mozna :shock: az chyba zaraz sprobuje :-P

motaba_virus napisał/a:
wow to tak mozna

Sam jestem ciekaw... W NTFS jest ograniczenie że absolutna ścieżka do pliku nie może mieć więcej niż 255 znaków. Dlatego trudno mi sobie wyobrazić jak możnaby zagnieździć nieskończoną liczbę folderów.

Ale lepiej się nie mądrzę...

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
DDspeed napisał/a:
Sam jestem ciekaw... W NTFS jest ograniczenie że absolutna ścieżka do pliku nie może mieć więcej niż 255 znaków. Dlatego trudno mi sobie wyobrazić jak możnaby zagnieździć nieskończoną liczbę folderów.

Nie sprawdzałem tego, ale to mało prawdopodobne. Kiedyś testowałem po prostu, jak głęboko można zagnieździć katalogi programowo. Przy przekroczeniu długości ścieżki 255 znaków system po prostu wywala błąd i nie tworzy. BTW - jest to ograniczenie API, a nie samego systemu, grzebiąc jeszcze niżej można dojść dalej (4095 znaków? jakoś tak), ale i tak w końcu system zwróci błąd.

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Jak ja się cieszę w takich sytuacjach ze sprzętowego RAID-5. Padnie jeden dysk, zmieniam na nowy a kontroler zajmuje się rekonstrukcją danych ze starego dysku na nowym :mrgreen:

Fafniak, co do AgentPro trzeba brać pod uwagę że to co już wrzuciłeś do Backup-u musi zostać gdzieś skopiowane przynajmniej tak pamiętam że działały te backupy z płyt głównych.

Więc jeżeli masz dysk dajmy ten przykład 500GB musisz odliczyć 20GB straty przy tworzeniu partycji... Eeee do tego jeżeli wrzucisz do backupu 220GB danych to pewnie backup zajmie dodatkowo 220GB tylko niewidoczne ? Tak jak to wygląda z backupem na RAID-zie.

Ale pewnie się mylę.

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
nie wiem jak tu wlazłem, ale wątki made by Fafniak, zawsze przynoszą wiele radości:)
pozdraw all Pentax!

Skocz do: