pancurski  Dołączył: 13 Mar 2008
Kurde, w pracy i w domu mam firefoxa 2.0.0.14 i pcilens 1.6.3 i wszystko bangla, system to XP.
Myślałem, że może to wina architektury 64 bitowej, ale niewiem jakiego masz proca, pozatym na supporcie pcilensa nic nie piszą na ten temat.
Twierdzą że problemy mogą być z myszą logitecha, dużo info znajdziesz na
http://www.piclens.com/si...pport_pl_ff.php

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
pancurski, mam xp laptoka benq joybook a52
genuine intel 1.87 Ghz moze to wina sprzetu...?? :-/

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
Może to od karty graficznej zależy? Piclens korzysta z DirectX albo z jakiejś innej biblioteki 3D. Może wbudowana w laptopa karta jest jakaś bardzo okrojona? Ja miałem taki problem, że gdy tylko Firefox był aktywną aplikacją to kursor myszy chodził 5 razy wolniej. Tak mnie to irytowało, że odinstalowałem plugin. Okazało się, że z Piclensem sterownik myszy wyłączał akceleracje kursora bo wykrywał Firefoxa jako grę. Pomogło wyłączenie opcji 'Disable acceleration in games'. :roll:

deckard, mam ATI RADEON XPRESS 200M SERIES

diplodok obstawiam jakiś problem ze sprzętem, spróbuj włączyć / wyłączyć różne akceleracje tak jak napisał deckard i o czym wspomina też pomoc techniczna na pcilens. Nie mam innego pomysłu.

ps. osobiście trochę mnie dziwią jakieś problemy sprzętowe, miałem doczynienia z nimi tylko pod linuksem, ale pod windows to dla mnie nowość :mrgreen:

he, he... gdybym sie znal na tym...
nawet nir wiem o co chodzi z tymi akceleracjami :-P

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
diplodok, może zadaj pytanie na forum PicLensa czy ktoś korzysta z niego na takiej karcie.

Albo pogadaj z jakimś kumplem komputerowcem, niech to zrobi za :-B
Sam bym się tego podjął ale przy strajku pocztowców dostałbyś komp z powrotem po paru tygodniach :mrgreen:

Skocz do: