mygosia napisał/a:ile mnie pamięć nie myli, to chyba Ty mogłeś tak obracać tą kręcącą się panią, w stronę, w którą chciałeś... A większość ludzi nie potrafiła nad tym zapanować.
Cytatbyla jakas prosta metoda nad zapanowaniem nad tym
Ale ja w momencie robienia zdjecia wizualizuje je w glowie. I jakbym sie nie staral, to wiem, ze i tak potem zobacze je w kolorze. Dan, to jest tylko moje podejscie. Mam taka chore zasada, ze nie desaturuje zdjec - ani z cyfry, ani ze slajdu, ani z kolorowego negatywu. Wlasnie z tego powodu.dan napisał/a:Ale moment. Majac cyfre, ktora robi w kolorze, mozna widziec i w BW i w kolorze.
pozdrawiam,
dzerrry
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Canon Canonet QL17 GIII 40/1.7
C 5d mkII | C 5D | C 50E + 24/1.4+35/1.4+35/2+50/1.4+85/1.2+85/1.8
Blog http://www.adayinthelife.eu/
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
cotti napisał/a:Zazwyczaj tak mi się zdarza, że gdy mam załadowany film cz-b widzę super kadry, ale na zasadzie zabawy kolorem, powtórzenia go np. w ubraniach mijających mnie ludzi... i nie robię zdjęcia, bo przecież mam film czarno-biały.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Pentax Spotmatic SP | Pentax 6x7