plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Co Ty wiesz o Bieszczadach ;-)

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
rafalf napisał/a:
No i jeszcze jest jedna rzecz.... ten silnik MUSI sie trząść. Jak ktoś spróbowałby go sztywno zawiesić, to nie ma szans pracować. Przetestowane - silnik ustabilizowany gaśnie od razu :)

I tu się mylisz. ;-) Błąd gruby. :-P

rafalf  Dołączył: 09 Cze 2007
Heh, no to może zgodnie z ostatnim krzykiem mody na forum trzeba założyć wątek pt: "Najładniejsze góry" :-P :mrgreen:
Bieszczady górą :) :-B

No to chyba oczywiste, że Tatry... :mrgreen:

Nie chodzi o to które najładniejsze tylko które mają to COŚ :-P

COŚ w tym jest... ;-)

rafalf  Dołączył: 09 Cze 2007
plwk napisał/a:

Oj tak..... jak sie już komuś zdarzy to COŚ poczuć, to wraca w Bieszczad kiedy tylko może, my nawet kilka razy w roku ;)

Przed laty policzyłem ile czasu spędziłem w Bieszczadach i wtedy mi wyszło ponad półtora roku, teraz to już pewnie prawie dwa lata.

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
plwk napisał/a:

ale to i tak nie problem bo Bieszczady i maja to COŚ i sa najladniejsze :-P :mrgreen:

BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
Bieszczady mają swój urok i romantyzm. Dochodzi jeszcze ta ich dzikość, spokój i te widoki... :-D

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
gucio-59 napisał/a:
Dochodzi jeszcze ta ich dzikość, spokój i te widoki... :-D

z tym spokojem niestety ostatnimi czasy coraz ciezej :-( , szczegolnie w sezonie zdarza sie prawdziwy tlok na szlakach :-/

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Raven napisał/a:
W tej Wetlinie są jakieś knajpki?

Chłopie, czy są? Najbardziej kultowa MZ w Bieszczadach! "Baza Ludzi z Mgły".
To wino z nalewaka... No i wystrój ścian..., lepiej żebyś tam był z kimś, bo ściany lekko dekadenckie... :-)

[ Dodano: 2008-06-12, 00:23 ]
motaba_virus napisał/a:
gucio-59 napisał/a:
Dochodzi jeszcze ta ich dzikość, spokój i te widoki... :-D

z tym spokojem niestety ostatnimi czasy coraz ciezej :-( , szczegolnie w sezonie zdarza sie prawdziwy tlok na szlakach

To prawda. Jak ktoś lubi spokój i ciszę, to polecam Beskid Niski - na zachód od Komańczy zaczyna się spokój całkowity niemal... :)

W Bieszczadach chcąc zaznać ciszy trzeba uciekać od połonin i wybrać się w pasma Chryszczatej, Wołosani (lub Wołosania - różne wersje słyszałem), Łopiennika, Hyrlatej lub w otoczenie Sanu - kiedyś ładnym widokowo szczytem była Korbania. Piękny widokowo i przeglądowy a równocześnie niezbyt tłumnie odwiedzany jest Dwernik Kamień. Mało ludzi powinno być również w paśmie granicznym od Okrąglika do Wielkiej Rawki.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Ja chce w Bieszczady :!: :!: :!:

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
plwk napisał/a:
W Bieszczadach chcąc zaznać ciszy trzeba uciekać od połonin i wybrać się w pasma Chryszczatej, Wołosani (lub Wołosania - różne wersje słyszałem), Łopiennika, Hyrlatej lub w otoczenie Sanu - kiedyś ładnym widokowo szczytem była Korbania. Piękny widokowo i przeglądowy a równocześnie niezbyt tłumnie odwiedzany jest Dwernik Kamień. Mało ludzi powinno być również w paśmie granicznym od Okrąglika do Wielkiej Rawki.

Zgadza się. Mało tam ludzi, ale jednak są. W zeszłym roku szedłem od Krynicy (B. Niski) do Wetliny i różnice między B. Niskim i Bieszczadami są zauważalne. Tj. w B. Niskim podałbym może na palcach 2 rąk ilu ludzi na szlaku spotkałem, zaś w Bieszczadach jednak co jakiś czas ludzi na szlaku widać.

Zgadzam się - w obrębie Połonin i Tarnicy tłumy... Tak czy owak, pięknie tam... Ja wrócę na pewno!

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
No i 7 stron tego wątku, a ja dowiedziałem się tylko, że Fiat 127 to była niezła bryka:) i że można się wstrzelać na Wetlinę.

To ja chyba wezmę swoje kobiety do Wołowca, bo Beskid Niski przynajmniej znam i wiem, że tam nadal nie ma tłumów...

Na prawdę poza Vesper nikt nie jest w stanie wskazać dobrego, sprawdzonego miejsca wypadu????

Cicho, spokojnie, dobre żarcie, nie za drogo, blisko do szlaków i ładnych górek - tak to tylko w Erze????

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Ja się już wypowiedziałam w tym wątku i w tym:
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=98323
drugi raz mi się nie chce.
mumonzan, proponuję, abyś jeszcze raz przeczytał dokładnie wątek. Mniej więcej do miejsca gdzie się zaczyna o fiacie 127- potem nie musisz. Masz tu naprawdę dużo wiadomości.

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
Cytat
Dochodzi jeszcze ta ich dzikość, spokój

Wątek z dowcipami znajduje się obok... ;)

[ Dodano: 2008-06-23, 13:03 ]
mumonzan,
Jedż do Komańczy, ew. do Cisnej.
Zaliczysz jeziorka Duszatyńskie, wyskoczysz na jakąś połonine. Szybko zaznasz wakacyjnego "Bieszczadzkiego klimatu" - przynajmniej w Beskid Niski będziesz miał blisko jak Ci ten klimacik nie podejdzie...

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
H.M. napisał/a:
Wątek z dowcipami znajduje się obok... ;)

Spoważniej. Bieszczady wciąż są najdzikszymi górami, jeśli uważasz inaczej tzn. że zwiedziłeś tylko połoniny w sezonie.
Pojedź w listopadze, w marcu - wtedy na wetlińskiej spotkasz może jedną - dwie osoby. Za to będziesz mógł pogapić się na rogaciznę albo pozwolić wilkom wyprowadzić się na szlak. Być może tylko te wilki zabiorą odrobinę spokoju, jaki znajdziesz.

Nad Jeziorkami Duszatyńskimi w lipcu spotkałem niedźwiedzia

Skocz do: