Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Cytat
Podpytaj piter_76 robi świetne zdjęcia z użyciem filtrów cokiny możesz je obejrzeć TU, jak go ładnie poprosisz to może da ci kilka rad
K10D, 18-55Kit, 50-200Kit
malpi napisał/a:Poza tym, cały dzień pracuję przed kompem i wolałbym aby fotografia była ucieczką od niego, a nie pretekstem do kolejnych godzin przed monitorem :P
bEEf napisał/a:lipalipski, toć to samo piszę
Meggido napisał/a:Sztuką jest strzelić dobrą fotę w jpg. Cyfrowo każdy obrobić potrafi.
lipalipski napisał/a:Na marginesie, myślisz, że już za rok wejdą na rynek aparaty z wymiennymi matrycami?
To niestety głównie marketing - model "niższy" nie może mieć wszystkich funkcji, choćby niewiem jak bardzo potencjalni kupcy NIE zwracali na nią uwagi. A reszta to tzw. głos ludu - skoro 75% "targetu" nie wie co to RAW i po co go używać to się usuwa. A jak ludzie zdesperowani to powstaje takie WasiaWare i to odblokowuje.lipalipski napisał/a:Ciekawe dlaczego RAWy pojawiają się dopiero w zaawansowanych aparatach (no, są wyjątki)
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited