luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
  [all] Portret
Zapraszam. Wrzucamy zdjęcia o powyższej tematyce.

(wiem, łamię regulamin.)

Coś odemnie;

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
luhso, jest wątek z autoportretami, dlaczego tam swojej facjaty nie pokażesz tylko dublujesz temat? :-P

Daj link. Szukajka coś szwankuje.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006

Tylko to NIE JEST AUTOPORTRET.

Na zdjęciach NIE widniejmy my, lecz nasze "ofiary".

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
matb napisał/a:
luhso, jest wątek z autoportretami, dlaczego tam swojej facjaty nie pokażesz tylko dublujesz temat?

No to jest akurat auto-portret, ale portretu jako takiego w osobnym wątku chyba nie było. Może zostawić?

[ Dodano: 2008-06-15, 14:30 ]
luhso napisał/a:
Tylko to NIE JEST AUTOPORTRET

Yhy.

Zostawić.

Będziemy umieszczać w tym wątku poprostu zdjęcia portretowe. Zbiorcza galeria.

Portret (fr. portrait) - obraz, zdjęcie lub inne dzieło będące przedstawieniem osoby i odwzorowujące jej wygląd zewnętrzny, a czasem także cechy osobowości.

A nie można tego robić w galerii pentaxa? No bo po co ona jest, jeśli nie do wystawiania naszych zdjęć?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
matb, do galerii nikt nie zagląda. Ten temat wraca jak bumerang i wniosek zawsze taki sam.

No właśnie - może pora, żeby zacząć tam częściej zaglądać? Bo jakby się tam zaczęło zdjęcia pokazywać, to i by się zaglądało, nie? ;-)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
matb napisał/a:
Bo jakby się tam zaczęło zdjęcia pokazywać, to i by się zaglądało, nie?

Nie :-P

baudet  Dołączył: 07 Lut 2008
matb napisał/a:
No właśnie - może pora, żeby zacząć tam częściej zaglądać? Bo jakby się tam zaczęło zdjęcia pokazywać, to i by się zaglądało, nie?

Eee tam, ja nawet adresu już nie pamiętam :P

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
baudet napisał/a:
Jest na górze :roll:

argawen napisał/a:
baudet napisał/a:
Jest na górze :roll:

Oj, droczyłem się. Po prostu nie wydaje mi się, żeby trzeba było zaraz wszystko do Galerii przerzucać.

baudet, podobnie jak nie ma sensu od razu wszystkiego wrzucać na forum. Forum jest do prowadzenia dyskusji, galeria jest do pokazywania zdjęć. Może warto się tego trzymać?
Co innego wątki "do oceny", czy pokazywanie zdjęcia dla ilustracji jakiegoś zagadnienia, jak się w kontekście rozmowy pojawia. Ale wątki po to żeby zastępować galerię? Bez sensu :-P

matb, no to już wiemy. luhso powinien zmienić ten wątek na własny, z foto do oceny. Bo przecież Ci którzy ocenie się już poddają, wrzucają w swoje wątki także portrety :-)
Ale fakt, że Galeria właściwie nie żyje :( ZPT to chyba już tez zapomniane? A stworzono ZPT-y by niektórzy nie wrzucali zdjęć zbyt często :-P

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
luhso, swój "autoportret" (w cudzysłowiu, bo się aparatem zasłoniłeś) wstaw do wątku podanego przez Sampa. Ten wątek wygaśnie po 24 godzinach.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Errata.

Nie doczytałem, że to ma być wątek z portretami... na mecz się śpieszyłem. Przepraszam.

Chyba najlepszy byłby Hydeparkowy "Pokaż swój portret.", na takiej samej zasadzie jak wątek o bokehu.... nie wiem, niech się inni wypowiedzą. Odmykam.

Jarek Dabrowski, a autodestrukcję też zdjąłeś?

A
Jarek Dabrowski napisał/a:
Chyba najlepszy byłby Hydeparkowy "Pokaż swój portret.", na takiej samej zasadzie jak wątek o bokehu....

No nie wiem. Wątek o bokehu ma swoją specyfikę, bo dotyczy pewnego szczególnego zagadnienia "technicznego", który wymaga ilustracji zdjęciowej. W HP jak dla mnie to mają miejsce wątki "moja facjata", "moja rodzina", "mój pies" itp. - takie wątki co budują asocjacje towarzyskie między klubowiczami. Natomiast nie podobają mi się idee zdjęciowych wątków "tematycznych", typu "portret", "krajobraz", "reportaż", "makro" itd. Działające na zasadzie "zrobiłem zdjęcie co się łapie do kategorii, to je tu pokażę". W takim kierunku ewoluuje np. wątek o fotografii ulicznej, gdzie dyskusja na temat problemów i doświadczeń związanych ze street foto wypierana jest przez pokazy w stylu "ja też zrobiłem/am dziś na uicy fotkę, wygląda tak". Podobnie rzecz wygląda np. z wątkiem o makro czy "fotografii motoryzacyjnej" (cokolwiek to jest). Jeszcze chwila a w dziale fotografia pojawi się nam 50 wątków "zdjęciowych" na różne okazje i prędzej czy później chłam fotograficzny nas tam zaleje. Więc proponuję jednak trzymać się zasady, że forum dyskusyjne służy do dyskusji, a do chwalenia się zdjęciami jest galeria. Choćby ta Pentaxa, którą chyba warto z niepamięci wyciągnąć.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ja się w 100% zgodzę z matb, to jednak nie jest plfoto.

Ostatecznym rozwiązaniem są wątki autorskie, w których każdy może się zaprezentować - ale i tak tego zaczęło się już robić dużo, sam nie daję rady wszystkiego przeglądać - a nowi użytkownicy zaczynają być niezadowoleni, że nikt im nie komentuje.

Wątki techniczne też mają sens, "makro" odbieram bardziej w stylu "bokeh..."

Sam zrezygnowałem z wątku autorskiego, zrobiłem sobie fotobloga - i to chyba optymalny pomysł, w moim przekonaniu to taka sytuacja docelowa, do której każdy z nas chyba dąży.

Skocz do: