Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
matb napisał/a:
Jarek Dabrowski, a autodestrukcję też zdjąłeś?
Już tak. Specjalnie czekałem, aż zauważysz.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Bo zasady wystawianie tutaj zdjęć są do ... niczego. Ale czy ja już o tym wspominałem? :evilsmile:
A tak w sumie to tu nie ma miejsca gdzie można się "pochwalić" swoim zdjęciem, bo przecież dział jest "do oceny". A do galerii to pies z kulawą nogą nie zagląda.

maad11  Dołączył: 28 Lip 2007
matb napisał/a:
... Natomiast nie podobają mi się idee zdjęciowych wątków "tematycznych", typu "portret", "krajobraz", "reportaż", "makro" itd. Działające na zasadzie "zrobiłem zdjęcie co się łapie do kategorii, to je tu pokażę". ... Podobnie rzecz wygląda np. z wątkiem o makro czy "fotografii motoryzacyjnej" (cokolwiek to jest). Jeszcze chwila a w dziale fotografia pojawi się nam 50 wątków "zdjęciowych" na różne okazje i prędzej czy później chłam fotograficzny nas tam zaleje. Więc proponuję jednak trzymać się zasady, że forum dyskusyjne służy do dyskusji, a do chwalenia się zdjęciami jest galeria. Choćby ta Pentaxa, którą chyba warto z niepamięci wyciągnąć.

A tymczasem w wątku założonym przez Ciebie - sezon na makro rozpoczęty!

Cytat
A na razie - zgodnie z nową niepisaną tradycją otwieram wątek, gdzie można fajne makro pokazać (swoje i nie tylko). I nad techniką porozmawiać... Chyba nie zamkną i nie wywalą do działu "do oceny"?

:-) :-) :-)

pozdrawiam

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
maad11, dobre.

Aaaa, i jeszcze jedno, co mi się nie podoba - to umieszczanie tych samych zdjęć w różnych miejscach na Forum. Moim zdaniem należy zdecydować się na jeden wątek (kategorię), i tyle wystarczy.

Chyba że są jakieś szczególne powody (pokazanie, przypomnienie, wrzucenie cropa jako przykładu etc.) w drugim wątku. Nie pompujmy niepotrzebnie Forum treścią, bo się i tak już bardzo rozrosło.

To tak ogólnie. witusch, Twoje zdjęcie musiało mi się najwidoczniej pomylić z jakimś bardzo podobnym... :-P

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
jak rozumiem, wstawiamy w tym wątku innych pentaksjan, w pozycji "mam aparat i celuję"? ten pomysł mi nawet pasuje, potem będzie baza do awatarów :mrgreen:

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Ja piórkuję, jak można doprowadzić do takiej komplikacji tak prostą rzecz jak prezentowanie swoich zdjęć?! :shock: W imię czego?

witusch
[Usunięty]
cotti napisał/a:
jak rozumiem, wstawiamy w tym wątku innych pentaksjan, w pozycji "mam aparat i celuję"? ten pomysł mi nawet pasuje, potem będzie baza do awatarów
ja tego tak nie odebralem, ale w takim razie wycofuje moja malzonke, bo ona jest tylko "polowa" Pentaksjana.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Za przeproszeniem, pitolicie jak poćwierkani. ol of ju

luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Panowie- wrzucamy... Nie pierdzielimy.

WTL?!!!

(WTF - What The Lens?) ;-)
kicior? :shock:

Tak.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
czorne strasznie, ale fajne

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
jak po małym trzęsieniu ziemi.
*puf*

Ten efekt "starej twarzy" to tylko zabawa pozimami, ostrością i kontrastem.

Są inne sposoby na uzyskanie takich efektów. http://www.digart.pl/zoom..._dzieciaku.html

Jak oni do cholery to robią?

(nie znam się, ponieważ nie lubię podkręcać fotografii)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
luhso napisał/a:
Jak oni do cholery to robią?

Nie jak tylko: PO CO? :evil:

Nie. Jak. ;)

Cytat
Nie. Jak. ;)

Nie, nie, nie. To bez sensu...! Tragiczne sa te "portrety"... z wielu wzgledow... tanie monidła, żerujące na brzydocie... Co to za wciskanie pylu weglowego w zmarszczki? Czy każdy jest jakims gornikiem czy jak?

"tanie monidła, żerujące na brzydocie... "

Właśnie warto dostrzec to ukryte piękno. Nie fizyczne.

Ta Pani jest uśmiechnięta. Może to nadaje sesns przesłaniu.

luhso napisał/a:
Ta Pani jest uśmiechnięta. Może to nadaje sesns przesłaniu.

Nie pisałem o twoim zdjeciu, tylko ostatnim linkowanym. Szanuję to co napisałeś! To naprawde nadaje sens... ale wciąż jestem przeciwko podobnym manipulacjom... za dużo widziałem takich portretów chyba...

Skocz do: