siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
No dobra, a idzie w tej "bryndzy" zrobić sobie pełnooekranowy pokaz slajdów surowych rawów z możliwością kasowania tych nieudanych ;-) bo szukałem ostatnio i nie znalazłem a teraz nie siedze przed domowym kompem a w pracy moim edytorem jest paint :evilsmile:

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Idzie, idzie :-) Najlepiej pobierz testowy PS3 i sam się przekonaj (Bridge wchodzi w skład Photoshopa).

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
siwyyy77 napisał/a:
No dobra, a idzie w tej "bryndzy" zrobić sobie pełnooekranowy pokaz slajdów surowych rawów z możliwością kasowania tych nieudanych bo szukałem ostatnio i nie znalazłem a teraz nie siedze przed domowym kompem a w pracy moim edytorem jest paint

Ja do tego używam FastStone Image Viewer. RAWy z Pętaka łyka na miękko, wygodna obsługa, fajny jest i za darmo.

bEEf, też używałem FastStone ale pefów z K20D nie chce czytać :-/ a zassałem najnowszą wersje ;-)

Ok znalazłem tę opcje w bridge, do tej pory używałem tego programu do wczytywanie pefów do ACR... pora poznać dogłębnie ten program ;-)

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
siwyyy77 to może Gqview , gdzieś czytałem tylko nie pamiętam czy ktoś się żalił czy cieszył w temacie k20 .

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Samp, a to zależy... w domu mam wooooolniejszy komputer :-/
a w pracy generalnie nie może mi brakować pamięci/dysku/procesora :-)

jacek_placek  Dołączył: 06 Mar 2008
siwyyy77 - aby "zrobić sobie pełnooekranowy pokaz slajdów surowych rawów z możliwością kasowania tych nieudanych" zainstaluj IrfanView. Jest darmowy dla zastosowań domowych. Ma sporo możliwości, polecam.

Jak już pisałem znalazłem tę funkcje w Bridge... :evilsmile:

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
jacek_placek, ja używałem Irfana do tego celu do czasu aż odkryłem FastStone'a. Wydaje mi się jeszcze trochę szybszy a przede wszystkim dużo wygodniejszy. Przesuwam kursor do górnej krawędzi ekranu i wysuwa się pasek z miniaturkami, poprzez które można przełączać się między zdjęciami. Przesuwam kursor do prawej krawędzi i wysuwa się panel z podstawowymi dane z EXIF'a. Lewa i dolna krawędź to paski z narzędziami edycyjnymi ale tego nie używam już.

deckard - FastStone to rzeczywiście świetny program, dziekuję za inspiracje do przetestowania! Brakuje mi tylko możliwości odpalania pluginów PS (pliki 8BF), którą to właściwość IrfanView ma.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
jacek_placek napisał/a:
Brakuje mi tylko możliwości odpalania pluginów PS (pliki 8BF), którą to właściwość IrfanView ma.

Nieprawda

szarografit  Dołączył: 15 Gru 2007
Nieprawda, że jacek_placek odczuwa taki brak? Czy nieprawda, że IrfanView taką cechę posiada? :-P

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Pozostawię swobodnej interpretacji

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Ściągnijcie sobie Xnview, on ma wszystko :-)

plwk napisał/a:
Nieprawda

Dołączę się do pytania o tą nieprawdę?

Więc można jakos 8BF w FS?
Nie znalazłem nigdzie wejścia dla 8BF w FS Image Viewer 3.5 (może właśnie dlatego, że to viewer?)

No to idę po nową wersję Xnview -jakiś rok temu dałem sobie z nim spokój, bo IrfanView był znacznie lepszy (szybszy i mniej zasobożerny), może pora się przeprosić?

Skocz do: