Robert  Dołączył: 19 Lis 2006
za to moje jak najbardziej :mrgreen: , zasadniczo nie czytam tamtejszych wypocin więc mi to grzmi ale zabawna jest nieporadność tamtych chłopców w ubijaniu "przeciwników"

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Ni mogą tam wejść od jakiegoś czasu. O co chodzi? Mają awarię, czy coś innego?

czyżbyś skrytykował w komentarzach któregoś Wspaniałego Testera ? to nie jest awaria, spróbuj przez http://www.oranje-blauw.nl/

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Nie wiem co o tym myśleć :roll: . Nie jestem tam zarejestrowany w związku z tym niczego tam nie pisałem, a mimo to co jakiś czas przy próbie wejścia na tę stronę pojawia mi się okienko "awaryjne". Może faktycznie nękają ich jakieś awarie i nie ma co wzniecać ognia ;-) .

wycinanie wpisów w komentarzach i shoutboksie na forum to też awaria ? blokowanie komentarzy w newsie o firmware K20D ?

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
Robert napisał/a:
wycinanie wpisów w komentarzach i shoutboksie na forum to też awaria ? blokowanie komentarzy w newsie o firmware K20D ?

Nie we wszystkim blokują - ostatnio pisali o "obiektywie" do Sigmy DP-1 i mojego komentarza nie tylko nie wycięli, co jeszcze poprawili tekst!
Niemalże jak podziękowanie! :mrgreen:

Eustachy  Dołączył: 20 Paź 2007
armar napisał/a:
Niemalże jak podziękowanie! :mrgreen:

Jak nie mogą Cię pokonać na argumenty, to próbują Cię rozmiękczyć pochlebstwami. ;-)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
ciekawostka - chyba zablokowali nam dostep do strony
pojawia sie AWARIA - musialem uzyc tego magicznego "dynksa"
Robert napisał/a:
to nie jest awaria, spróbuj przez http://www.oranje-blauw.nl/

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
ja też mam zablokowany dostęp a nawet tam nie mam konta. Dopiero przez to cudko wszedłem na strone

w artykule o nowej lampie do sonieka napisali
Cytat
HVL-F58AM posiada zasięg wynoszący 58 m przy ogniskowej 105 mm i ISO 100 (liczba przewodnia 58)
.

Pojęcia nie mają co piszą. 58m mertów zasiegu to by było jakby ten obiektyw 105mm miał jasność f/1.0! A jak wiemy nie ma takiego obiektywu. Nie ma zatem co świrować i wystarczyłoby napisać Liczba przewodnia (LP, GN z ang) wynosi 58, a zasięg mozna sobie obliczyć dzieląc GN przez przysłone

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Ale nieświadomy zakupywacz Sony zakupi ją sobie i będzie w nocy fotografował budynki w świetle flasha.

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Nie chcę wyjść na obrońcę Optyczne, ale jak sobie technicznie wyobrażacie możliwość zablokowania IP wyłącznie użytkownikom Pentaksa i to nawet takim, którzy nigdy tam się nie logowali?... :-P

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
oni wyczuwaja pentaxa pewno na 58 metrow ;)

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
jaad75 napisał/a:
Nie chcę wyjść na obrońcę Optyczne, ale jak sobie technicznie wyobrażacie możliwość zablokowania IP wyłącznie użytkownikom Pentaksa i to nawet takim, którzy nigdy tam się nie logowali?... :-P

Eszelon rządzi... ?

jaad75, - :mrgreen: :mrgreen: nie mam pojecia

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
można np sprawdzić z jakiej strony przyszedł dany gość - jeżeli kliknął w link do optycznych na stronie pentaxa, to blokujemy

to taki prosty sposób :)

odblokowali komentarze nowego firmware k20d, nie widziałem dotąd w sieci takich cyrków, zupełny brak profesjonalizmu, przypominają stronę dziecka neostrady, które się obraziło, niech się uczą od Gracjana jak należy traktować ludzi w sieci :-D

Robert, raczej nie odblokowali -ostatni wpis to efekt jakiegos bledu w zabezpieczeniach.
natomiast proponuje jednak powstrzymac sie z koment. dotyczacymi blokowania - byc moze faktycznie maja jakis problem ze strona..

Fafniak napisał/a:
byc moze faktycznie maja jakis problem ze strona..

jeśli tak, tym bardziej żenujące bo sygnalizowałem to na ich forum w shoutboksie, na początku rozmawiali a potem nagle cisza, dla mnie wiele mówiąca

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
W trakcie opisywanych przez Was kłopotów nie miałem żadnych problemów z otwarciem ich strony.
Zarówno w pracy jak i w domu.
Komentarze widziałem, nie komentowałem.
:?:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
dickkett, to niedobrze - znaczy chyba powinieneś się martwić. Bo widać nie sprawiasz wrażenia jakbyś był użytkownikiem Pentaxa 8-)

Skocz do: