szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
dan, Narzędzia>Wygląd>Panele>Pokaż krawędź przełączającą na Win - na Macu sprawdzę jak do domu wrócę.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
szczypiorrr napisał/a:
dan, Narzędzia>Wygląd>Panele>Pokaż krawędź przełączającą

Dzieki! Przeoczylem to :oops:

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Ja za to przeoczyłem, że w Tools->Preferences->Advanced->Shortcuts można sobie wybrać stare skróty klawiszowe :oops: . Teraz jest git i można wreszcie wygodnie pracować.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Mnie najbardziej przeszkadza możliwość zamknięcia zakładki śrokowym przyciskiem myszy (albo wciśnięciem kółka) - regularnie zamyka mi sie, a zwykle tego nie chcę - niestety, nie znalazłem nigdzie informacji, czy to się da w ogóle wyłączyć (tak też było w 9.2, to nie jest nowa rzecz) :-/

Info (pewnie to znacie :-) ) ikony skrótów na paskach:
- w 9.2 wystarczyło przeciągnąć myszą zakładkę na któryś pasek i tworzył się skrót
- w 9.5 trzeba przeciągnąć zakładkę, a przed puszczeniem przycisku myszy, trzeba wcisnąć klawisz [Shift] i skrót się pojawi we wskazanym miejscu na wybranym pasku (poza paskiem menu)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
zorzyk napisał/a:
zamknięcia zakładki śrokowym przyciskiem myszy (albo wciśnięciem kółka) - regularnie zamyka mi sie, a zwykle tego nie chcę

Ciekawe, mnie się to do tego stopnia nie zdarza, że dopiero teraz się dowiedziałem, że można zamknąć zakładkę, klikając w nią rolką. Zaiste, można!

zorzyk napisał/a:
Mnie najbardziej przeszkadza możliwość zamknięcia zakładki śrokowym przyciskiem myszy

A ja tego uzywam odkad pamietam ;-)

zorzyk napisał/a:
- w 9.5 trzeba przeciągnąć zakładkę, a przed puszczeniem przycisku myszy, trzeba wcisnąć klawisz [Shift] i skrót się pojawi we wskazanym miejscu na wybranym pasku (poza paskiem menu)

To mnie wkurzylo :evil:

Mnie tez ... w pierwszej chwili myślałem, że ta opcja znikła....

kruk  Dołączył: 11 Sie 2007
To ja dołożę łychę dziegdziu do beczułki miodu, ale zauważyłem, że opera 9.50 potrafi jednak z flashem 9.0 r124 troszke pomęczyć system. Otwarcie kilku stron z fleszem, względnie powiedzmy 2 kart z jutjubem skutkuje ostrym wzrostem wykorzystania operapluginwarp w okolicy 45% (na 1 jądro) :) Owszem wszystko smiga jak ta lala, ale jednak pod 9.27 coś takiego miejsca nie mialo. Niewiem, może to tylko u mnie coś poszło nie tak.

A sprawdziłem z cikawości, ale ja takiego procesu w ogóle nie mam. Natomiast, jak otworzyłem pięć kart z youtuba, to proces opera.exe skoczył do 50% (czyli zajął całe jajko) na jakieś pół sekundy (zrozumiałe - chciał szybko otworzyć karty), po czym spadł do jakichś 10%.

kruk  Dołączył: 11 Sie 2007
PiotrR: kuche zrobilem :oops: bo nie napisałem, że to ma miejsce pod linuksem (ubuntu 8.04)

E, no bez przesady. Jak bym się znał, to bym pewnie poznał, że chodzi o linuksa.

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
mygosia napisał/a:
Ciekawe czy ktoś to jeszcze miał oprócz mnie

Ja mam jeszcze :) bo nie zmieniłem na 9.50

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
zorzyk, Narzędzia->Preferencje->Zaawansowane->Mysz i klawiatura->Opcje przycisku środkowego myszy (na samym srodku przycisk)... teraz zmienilem, zeby mi otwieral link na nowej karcie w tle.. przydatniejsze znacznie :-) :-B

dagio napisał/a:
teraz zmienilem, zeby mi otwieral link na nowej karcie w tle.. przydatniejsze znacznie

Jedno nie wyklucza drugiego.

o faktycznie, nie pomoglem.. :-(

Musiałem wrócić do poprzedniej wersji, bo np. na stronie teledyski.onet.pl jak wskazywałem na odtwarzanie klipa, to po kilkunastu sekundach odtwarzania Opera się zamyka z małym okienkiem z opisem błędu (coś jak Opera error function call...)

Przywróciłem 9.27 sprzed kilku dni i wszystko działa normalnie... Możecie sprawdzić teledyski u siebie?

Pomocy.. coś zepsułem i jakby nie wyświetla mi stylu na przyklad w googlu i ebayu..

dagio, View -> Style -> Author Mode

DDspeed, to nie to.. mam autorski.. jak biore uzytkownika to sie jeszcze bardziej rozsypuje, ale w autorskim jest jak widac

Hmmm... To ja nie wiem.

Skocz do: