Sony a6000
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Sony a6000
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Sony a6000
Pentax / Canon
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
Cytatwięc testy w okolicach minimalnej odległości ostrzenia IMHO można sobie darować (i to nie są tylko moje spostrzeżenia).
Pentax / Canon
forestowy napisał/a:
Twój sposób to jakiś dziwny i nie pozwala stwierdzić jak duży jest FF/BF. Na kartce/linijce wszystko widać więc po co utrudniać sobie życie.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Pentax / Canon
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pentax / Canon
Ręki ani głowy nie dam za to sobie uciąć, ale takie nasuwają się wnioski z moich testów. Podczas ich przeprowadzania okazywało się, że zdjęcia robione z bliskiej odległości wychodzą w miarę ostre nawet bez wprowadzania żadnych korekt AF. Co prawda ostrość na nich była gorsza inż na zdjęciach robionych z odpowiednią korektą, ale można było z tym żyć. Natomiast na większych odległościach ostrość uciekała gdzieś w kosmos, a na nieskończoność nie dało się w ogóle wyostrzyć.forestowy napisał/a:Cytatwięc testy w okolicach minimalnej odległości ostrzenia IMHO można sobie darować (i to nie są tylko moje spostrzeżenia).
Czy aby napewno ?
Twój sposób to jakiś dziwny i nie pozwala stwierdzić jak duży jest FF/BF. Na kartce/linijce wszystko widać więc po co utrudniać sobie życie.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5