j+  Dołączył: 01 Sty 2008
Dobra, po dłuższej przerwie znów podpiąłem tą Sigmę do kasetki. Kupiona była jeszcze w Stanach, na samym początku przygodny pod tytułem 'Fotografia', wraz z kasetką i 18-55. Wziąłem ją na mecz, taki tradycyjny byłej szkoły. O dziwo w większości przypadków bezproblemowo trafiał AF (jak nie trafiał to z mojej winy - zawsze używałem ostrzenia w środek, a później kadrowanie - przy fotografii 'sportowej' nie ma na to czasu niestety). Imho jakoś dla kogoś, kto od czasu do czasu potrzebuje zrobić kilka zdjęć tego typu jest okej. Miałem jeszcze do tej pory okazję robić zdjęcia na Cracow Fashion Awards '08 i koncertach w Filharmonii (dla siebie, w obu przypadkach). Na pokazie było w miarę okej, chociaż przydałoby się więcej światła (niektóre wyszły poruszone, trzeba było podbijać ISO). Jeśli chodzi o Filharmonię, to WB to masakra istna, do tego światła bardzo brakuje. Siedziałem na balkonie, więc ogniskowe dochodziły do 300 dla pojedynczych osób, a żeby objąć całą scenę trzeba było i tak podpiąć 50tkę. Wracając do meczu - było jasno, trzeba to przyznać. Wszystko robione chyba od f4 do f13. Jeśli ktoś by chciał mam paczkę z 69zdjęciami jeszcze.

*puf*

shap  Dołączył: 06 Kwi 2007
dla mnie zdjęcia są ok...

Skocz do: