luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Kosior, Według mnie za ciemna twarz. Więcej poziomu bieli i świetny portret.

Wahhim  Dołączył: 28 Maj 2008
Kosior, ciekawy kadr. Jak dla mnie, powinno być więcej kontrastu, nie bieli.

Kontrast przy ciemnym zdjęciu? ...

ojek  Dołączył: 03 Lis 2007

[ Dodano: 2008-07-05, 18:20 ]
Jakość poleciała...

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
ojek, ależ emocje. Ciekawe, że ten pan tylko na jednym zdjęciu ma zamkniętę usta.

ojek  Dołączył: 03 Lis 2007
Pentagram napisał/a:
ojek, ależ emocje. Ciekawe, że ten pan tylko na jednym zdjęciu ma zamkniętę usta.

Ów pan nagromadził w sobie takie "ciśnienie",że nie chciał go stracić :mrgreen: -dlatego też ostrożnie wydychał... :mrgreen:

[ Dodano: 2008-07-06, 20:13 ]
Coś mnie skłoniło żeby pana pokazać-jakiś oryginalny taki..on ci

1.

2. (Spalone przez dodanie bieli- celowo)

3.

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
luhso,

Dwójka najbardziej mi się podoba. To przepalenie bieli to high key ma się rozumiec?
w każdym razie rozjaśnienie nadało pastelowe kolory, które to z kolei dodały delikatności.
Tylko to tło mi trochę nie pasuje..

Kosior, To moje pierwsze zdjęcia tego typu. Racja, następnym razem więcej uwagi poświecę tłu.

Asahi
[Usunięty]
luhso,mysle, ze zmierzasz w dobrym kierunku :-B

takpoprostu  Dołączył: 10 Kwi 2008
jak dla mnie to jedynka ... tylko troszkę nie leży mi mina modelki, ale ogólnie bardzo fajne. A i ładna barwa zdjęć ;-)

zbyllu  Dołączył: 01 Mar 2008
luhso
Pierwsze foto jako jedyne ma przyzwoite światło – naturalne, miękkie. Bokeh z obiektywu.
Pozostałe, centralnie dopalone lampą co przy portretach nie daje z reguły dobrych efektów – świecenie cery, ostry cień pod brodą... Przydałby się przynajmniej dyfuzor.
luhso napisał/a:
celowo

Jaki cel chciałeś osiągnąć?
Na dwójce przepalona jest górna część tła co daje jeszcze jakąś analogię (naciąganą) ale w trójce "celowe" przepalenie włosów jest elementem obcym dla reszty zdjęcia. Ten zabieg nie wnosi nic ciekawego. Musisz zwrócić większą uwagę na obróbkę cyfrową.
Przepalenia, rozmydlenia na nosie i policzkach, sztuczne rozostrzanie – to wszystko wymaga dużej staranności aby było akceptowalne.
A jedynka bardzo sympatyczna. :-D

Wahhim  Dołączył: 28 Maj 2008
luhso, myślałeś, że będzie sztucznie, ale wyszło dużo ponad oczekiwania, prawda? Cholera, panna J. ma ładne oczy. I dlatego jedynka stanowczo najlepsza.

Prosiłbym Kolorowych o połączenie tematów tyczących się portretów.

Sylwia.

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
ciasno i dramat

Skocz do: