perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
  Praca licencjacka - prośba o pomoc
Prośba o pomoc....

Praca licencjacka na temat:

Wpływ wybranych zbiorników zaporowych na faunę i florę.

Wybrane przeze mnie 4 zbiorniki to:
Zegrzyński, Goczałkowicki (nizinne), Czorsztyn-Niedzica i Solina-Myczkowce (górskie)

Mogę zmienić jakiś zbiornik na inny, jeśli będę miał na jego temat wyczerpujące informacje. Do tej pory najwięcej zebrałem na temat Zegrzyńskiego i właściwie ten dział juz jest w 80% gotowy.

Wszalakie publikacje... książki... artykuły.... w formie cyfrowej... bądź analogowej.... oczywiście płacę przelewem. ;-)

Jeśli ktoś posiada fotografie w/w zbiorników, i mógłbym użyć ich w swojej pracy, proszę o przesłanie.....

Kontakt perl@pentax.org.pl

DarW  Dołączył: 27 Gru 2007
Na kiedy to potrzebujesz? Do końca tygodnia może uda mi się coś znaleźć na ten temat na mojej uczelni ale wiesz jak to jest...

W sumie to jak najszybciej. Na kiedy dasz radę, będzie dobrze.

zorientuje się do końca tygodnia jak coś będę miał to Ci podeśle

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
Pamiętam Czorsztyn z przed zalania z widoku z Nidzicy. W tamtych czasach było to dużo prostsze, wywalało się (przesiedlało) ludzi z zalewanych terenów i już. Ale raczej nie pomogę, nie moja tematyka. A Goczałkowice nie interesują cię? Chodzą legendy że zbiornik dla połowy śląska powstał na cmentarzu.

dybon napisał/a:
W tamtych czasach było to dużo prostsze, wywalało się (przesiedlało) ludzi z zalewanych terenów i już.

Tak, kilka wioch jest aktualnie pod wodą.
dybon napisał/a:
Chodzą legendy że zbiornik dla połowy śląska powstał na cmentarzu.
To akurat nie legenda, tylko fakt. :-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
aleś sobie temat wybrał - bardziej na pracę magisterską podpada, niż na licencjacką

z tego co pamiętam ;) to licencjat traktuje raczej o wąskiej tematyce - np 1 zbiornik, 1 park narodowy, w każdym razie coś o wąziutkiej perspektywie, zbliżone do siebie

magisterka - to o jakimś kompleksie szerszym, porównanie kilku przykładów, ale też raczej z 1 regionu

analizą przykładów z obszarów całej polski, to się np mój brat na doktoracie zajmuje ;)

oczywiście pochwalam ambicję ;) ale naprawdę do licencjatu, to IMHO przesada taki temat - mam kumpla który licencjat na biologii napisał w tydzień - miał 35 stron - i jak najbardziej zdał - bo praca była rzeczowa i na temat :D

ale życzę powodzenia w poszukiwaniu materiałow !!

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Perl szkoda że nie wybrałeś- Geneza powstania zbiorników zaporowych :

Andrzej Waligórski Filut - Dyzio

Pragnąc podczas upałów ulżyć utrudzeniu
Rozdziała się Małgosia i siadła w strumieniu
Spostrzegł to Dyzio młody, pot mu czoło rosi
Duma jak tu podglądnąć cudeńka Małgosi

Głowa wprawdzie nad wodą, aleć w wodzie nóżki
Pupka gładko toczona i jędrne cycuszki
Mam - krzyknął filut Dyzio - zbawienną metodę
Powyżej zrobię tamę i zatrzymam wodę.

Wtedy poniżej poziom natychmiast opadnie
A ja owe cudeńka obejrzę dokładnie

Wziął się chłopak do dzieła, tak się zajął pracą
Iż mu uciekło ze łba po co to i na co
Atoli choć zapomniał nadobną dziewczynę
Lecz za to dzisiaj mamy Rożnów i Solinę
P

Szukałem dzisiaj czegoś na ten temat ale niczego nie znalazłem. Powodzenia życzę przy pisaniu;)

Skocz do: