pape  Dołączył: 11 Lis 2006
PiotrKr napisał/a:
wedrowalem ostatnio po Pradze i Brukseli z 14/2.8 + cyfrak....rewelacja,

Ostatnio chodziłem po Pradze i 55 z me super była stanowczo za szeroka :evilsmile: ,
ale w Śródmieściu jest już ok.
A z k10 to najczęściej 70/2.4

Paweł

mechon  Dołączył: 16 Sty 2008
dzerry napisał/a:
A do konstatacji 28 za szeroko, 50 za wasko i 35 akurat, dochodzi chyba kazdy miejski dokumentalista.

Heh .... a u mnie zadziałało odwrotnie :-) Zacząłem od dalmierza z podpiętym szkiełkiem 35mm ale jakoś to było nie to. No i się przesiadłem na starą, poczciwą 50-tke. Nawet korpus zmieniłem żeby mieć wizjer idealny do tej ogniskowej 8-)

A w razie jakby trzeba było szerzej to w torbie zawsze czuwa 28mm + zewnętrzny wizjerek ...

pozdrawiam
M.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Gdybym jednak miał zdecydować, że zostawiam sobie tylko jeden obiektyw, to bym chyba jednak wybrał jasną pięćdziesiątkę. Jest chyba bardziej wszechstronna, przynajmniej dla mnie, od 35mm.

Jednak, gdy czytałem wątek o FA 35/2 i rozmawiałem z jednym z użyszkodników tego szkła, odniosłem wrażenie, że to szkło potrafi rzucić na człeka urok.

Asahi
[Usunięty]
jorge.martinez napisał/a:
A powiedzcie mi, jak duży jest ten obiektyw (FA 2/35), tak porównując go do M 2,8/35? Bo na zdjęciach wydaje się duży.

Z M 2.8/35 porownac nie potrafie, ale sluze porownaniem z FA 50/1.4

Nawiazujac do tematu, to FA 35/2 AL niewatpliwie nalezy rowniez do moich kandydatow, ale po zakupie Sigmy 30/1.4 (trafilem na swietny egzemplarz), to Sigma zajela jego miejsce. No coz, taka karma: umarl krol, niech zyje krol!

Skocz do: