ckpiter  Dołączył: 24 Lip 2008
Rozterki przed kupnem K200D
Witam - to mój pierwszy wpis na tym forum - choć od niedawno namiętnie go czytuje

jestem na 99% zdecydowany na kupno k200d prawdopodobnie takiej oferty - fotoceny

Jedyne co mnie troche zastanawia, to to jak wygląda sprawa ewentualnych napraw gwarancyjnych - sam pracuje w serwisie komputerowym, i wiem że w różnych serwisach różnie sie dzieje, przede wszystkim interesuje mnie jak wygląda sprawa terminów napraw i odpłatności za przesyłki.

Druga sprawa to jakie są wasze doświadczenia ze sklepem "fotoceny" - czy można im zaufać?

Pozdrawiam Wszystkich.

wojtal  Dołączył: 07 Wrz 2006
nie bądź już taki uprzedzony do Pentaxa ;-) , mam już trzecią puszkę tej marki i z żadną nie miałem najmniejszych problemów, a co do sklepu to dwie ostatnie puszki u nich kupowałem, jest OK.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
ckpiter napisał/a:
Druga sprawa to jakie są wasze doświadczenia ze sklepem "fotoceny" - czy można im zaufać?
Tak. Wielokrotnie bywalem w tym sklepie, pare razy nawet cos kupilem. Bardzo sympatyczny wlasciciel. Jak sie rozgada, to mozna z nim gadac godzinami ;-)

Jestem bardzo pozytywnie uprzedzony do Pentaxa ;-)
inaczej bym tego systemu nie wybrał

jumbik  Dołączył: 08 Lip 2008
Zdecydowane polecam ten sklep. Jakies 3 tygodnie kupowalem tam wlasnie K200 + troche akcesoriow. Pomimo, ze na stronie podana byla informacja, ze sprzet dostepny jest do 5 dni to aparacik wyslany zostal kilka godzin po zlozeniu zamownienia.

jumbik napisał/a:
to aparacik wyslany zostal kilka godzin po zlozeniu zamownienia.
wiekszosc sprzetu lezy na sklepie.
Przypuszczam ze to jedyny sklep na Slasku, gdzie przychodzisz po Pentaxa i masz go dostepnego od reki (nie licze duzych sieci AGD-RTV).
Tak samo z obiektywami i akcesoriami.
Chociazby 16-50/2.8 i 50-135/2.8 leza na sklepie. Mozna przyjsc i sobie pomacac.

Chyba jeszcze w Tarnowskich Gorach jest jakis konkretny, porownywalny sklep ze sprzetem foto, ale nigdy tam nie bylem. I nie polecam, bo ze za zakupy internetowe przy odbiorze osobistym nie mozna placic karta. :-D

TTomek  Dołączył: 02 Mar 2008
Ja tam kupowałem kadyszkę i też była od razu do odbioru :-) Mogę polecić sklep :-P

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Cytat
Chociazby 16-50/2.8 i 50-135/2.8 leza na sklepie. Mozna przyjsc i sobie pomacac.

A na dachu są kamery?

:-> :-P

tylko jakoś ciągle ani słowa na temat jakości i kosztów serwisu gwarancyjnego :cry:

studentmibm  Dołączył: 29 Mar 2008
Ja tez kupowalem tam swojego K10d. Polecam ten sklep. Bardzo sympatyczna obsluga. Szkoda, ze nie handluja Tamronem, a tylko Sigma, ktora maja zawsze na stanie. Oczywiscie na zyczenie Tamrona moga sprowadzic.

A co do gwarancji to sprzet w razie reklamacji wysylany jest do serwisu, i czas realizacji wynosi do 3 tygodni, Ale z tego co mi powiedziano w Fotoceny to termin zwykle nie przekracza 14 dni.

wojtal  Dołączył: 07 Wrz 2006
Cytat
tylko jakoś ciągle ani słowa na temat jakości i kosztów serwisu gwarancyjnego

jak nikt nie mówi o kosztach/jakości to widocznie ich nie ma :mrgreen: :mrgreen:

Mrówka  Dołączyła: 28 Lip 2008
W sensie, polecilibyście K200D na przejście z kompakta na lustrzankę?

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Mrówka napisał/a:
kazdy aparat bedzie dobry jak dobry bedzie jego uzyszkodnik - nie ma znaczenia zcy to bedzie nikon/canon/pentax/sony

Oj tak, tak. W sensie po ostatnich wywiadach w sklepach został mi polecony właśnie Pentax, kiedy oświadczyłam, że chcę Canona 400D i Pan stwierdził, że mam błędu nie popełniać. Więc robię teraz internetowe wywiady ; )

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Mrówka napisał/a:

Jakbym stała przed wyborem systemu, to kryteriami byłyby:
1. Który aparat najlepiej pasuje mi do dłoni. Który najlepiej się trzyma. Przy którym czuję "fun". W którym guziczki i cała guziczkologia jest logiczna dla mnie...
2. Czy mam jakiegos kolegę, który się zajmuje fotografią - a jeśli tak, to jakim aparatem robi zdjęcia. Chodzi zarówno o pomoc i rady bardziej doświdczonego kolegi, jak i o możliwość na wymienianie sie obiektywami.

kale  Dołączył: 01 Lip 2008
ja jestem wlasnie po przesiadce... tez mialem takie rozterki... ale jak dotarla do mnie ta ciezka kolubryna to watpliwosci bylo jeszcze wiecej ;>
suma sumarum jestem bardzoooo zadowolony i kasa utopiona w sprzet, dla mnie totalnego amatora, zostala szybko zrekompensowana przez olbrzymia radosc focenia
odwagi!!!

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Mrówka napisał/a:
W sensie po ostatnich wywiadach w sklepach został mi polecony właśnie Pentax, kiedy oświadczyłam, że chcę Canona 400D i Pan stwierdził, że mam błędu nie popełniać.

:shock:

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
plwk, pewnie to był wywiad w Saturnie. A tam, jak wiadomo, Pentaksa zachwalają forumowicze. ;-)

lipalipski napisał/a:
plwk, pewnie to był wywiad w Saturnie.

No właśnie miałam to napisać. I chyba nawet jeden z użytkowników tutejszych ^.^

Skocz do: