matb  Dołączył: 02 Lis 2006
griffin napisał/a:
100funciakow za 10mm.. to chyba najdrozsze 10mm jakie kiedykolwiek widzialem..

Pozostawiłbym takie stwierdzenie bez komentarza, ale przecież mogą to przeczytać osoby, które mają niewielką wiedzę w temacie i jeszcze gotowe byłyby to wziąć za dobrą monetę.
Ty naprawdę uważasz, że obiektywy kupuje się "od metra" :?:

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
griffin napisał/a:
Fakt faktem ze w UK roznica miedzy 24-60 a 24-70 to 100funtow. 100funciakow za 10mm.. to chyba najdrozsze 10mm jakie kiedykolwiek widzialem..
Czy warto?

griffin napisał/a:
Sigma APO DG 70-300 4-5.6
za około 500 pln i S 70-200/2.8 za około 3000 pln. Tu to dopiero masz stosunek długości do ceny. :P

griffin napisał/a:
Jak do tej pory najlepiej tu wypada 17-70 Sigmy. Dobra cena,uniwersalnosc i wielkosc.

IMO nie są to najważniejsze cechy oiektywu.

griffin napisał/a:
cholera.. ale sie wkopalem z ta lustrzanka,myslalem ze sam wybor lustra jest ciezki a teraz masakra z tymi szklami..

Masz po prostu złe podejście do tematu.

Jacek S  Dołączył: 28 Kwi 2008
griffin napisał/a:
100funciakow za 10mm.. to chyba najdrozsze 10mm jakie kiedykolwiek widzialem..

EEE tam jak przeliczysz 14mm f2,8 na funty (2 469,00 zł) to wyjdzie drożej za 10 mm ;-)

[ Dodano: 2008-07-25, 23:08 ]
Asahi napisał/a:
Mysle, ze na takie objawy chamstwa powinien zareagowac ktos z kolorowych!

Musisz napisać list i podanie do administracji a do koperty włożyć wszystkie wydruki z naszej rozmowy ;-) (dwie kopie na wypadek jakby jedna na poczcie zginęła) ;-)

rjan  Dołączył: 18 Mar 2008
Jacek S napisał/a:
Asahi napisał/a:
Mysle, ze na takie objawy chamstwa powinien zareagowac ktos z kolorowych!

Musisz napisać list i podanie do administracji a do koperty włożyć wszystkie wydruki z naszej rozmowy ;-) (dwie kopie na wypadek jakby jedna na poczcie zginęła) ;-)

Sorry, Jacek S, ale przeginasz i kwas rozlewasz na forum :evil: Lepiej zakończ zanim będzie za późno...

griffin  Dołączył: 19 Cze 2008
matb napisał/a:
Ty naprawdę uważasz, że obiektywy kupuje się "od metra"

A co inaczej jest? ;-)
Kupuje sie je jeszcze od wagi, bo wiecej szkla to ciezsze no nie?
Aha i stosunek ceny do dolnej wartosci przyslony im wiekszy tym lepiej.

No i teraz mozna isc na zakupy. :-B

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
griffin napisał/a:
matb napisał/a:
Ty naprawdę uważasz, że obiektywy kupuje się "od metra"

A co inaczej jest? ;-)
Kupuje sie je jeszcze od wagi, bo wiecej szkla to ciezsze no nie?

Osobiście kupuję od czasu do czasu.

Mam konto na eBay.uk
Znalazlem TAKA AUKCJE Pogadam jeszcze z kolega w pracy i napisze do tego kolesia co sprzedaje na aukcji i jesli sie wszystko okaze full legal to zamowie to szklo w poniedzialek.

rjan napisał/a:
Lepiej zakończ zanim będzie za późno...

Poczytaj wcześniejsze posty. Gość na mnie napadł a ja mu złego słowa nie napisałem ;-)

Asahi
[Usunięty]
Aby spolecznosc wiedziała, o co chodzilo mi z tym chamstwem kolegi Jacka S, prosze wszystkich zainteresowanych o "wziecie pod lupe" ostatniego mojego posta z poprzedniej strony. Zacytowalem w nim wypowiedz kolegi Jacka S, w ktorej uzywajac swojego taniego sprytu pogrubil niektore czcionki z mojej poprzedniej wypowiedzi, co z tego wyszlo przeczytajcie sami. Jak sami mozecie zauwazyc, ja dyskusji z nim nie zaczynalem. Swoimi wypowiedziami, ktore od samego poczatku mialy sie nijak do moich, prowokowal mnie, a na koncu obrazil. Latwo jest obrazac innych nie patrzac im w twarz, czynia tak jedynie tchorze. Mam nadzieje, ze moderatorzy tego zacnego forum zareaguja odpowiednio, chyba nam takich zachowan tutaj nie potrzeba.

Asahi napisał/a:
uzywajac swojego taniego sprytu pogrubil niektore czcionki

Pogrubione czcionki tworzą zdanie w wypowiedziane w pierwszj osobie - zatem jest o mnie a nie o Tobie ;-) A była to jedynie ironia na Twoje nakazy selektywnego czytania.
Asahi napisał/a:
prowokowal mnie, a na koncu obrazil.

ani jedno ani drugie.

Ale jeśli czujesz się sprowokowany i obrażony to Cię serdecznie przepraszam ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jacek S napisał/a:
Pogrubione czcionki tworzą zdanie w wypowiedziane w pierwszj osobie

Przypominam punkt 5 regulaminu forum

plwk napisał/a:
Przypominam punkt 5 regulaminu forum

Ok, ja skończyłem ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Zapoznałeś się chociaż z tym punktem :?:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Jacek S napisał/a:
Musisz napisać list i podanie do administracji
Które nie pozostało bez echa. Dostajesz wstążkę, za chamstwo.

Yalin  Dołączył: 04 Sie 2007
Amen.
Potem żyli długo i szczęśliwie...
W tym momencie powinna zawisnąć kłódka na tym wątku, bo od dłuższego czasu już jest nie na temat.

janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
Jacek S napisał/a:
[Pogrubione czcionki tworzą zdanie w wypowiedziane w pierwszj osobie - zatem jest o mnie a nie o Tobie ;-)
To pogrubione zdanie zaczyna sie od małego nagłówka: "Asahi napisał/a:". No więc kogo się tyczyło? Ostrzeżenie jak najbardziej uzasadnione, miejmy nadzieję, że poskutkuje. ;-)

Pomijac kolejana jatke (niektorzy to jak baby na targu) doszedlem do wniosku ze zamowie Sigme 24-70 F2.8 .
Disiaj mialem okazje spedzic caly dzien na pokazie lotniczym we mgle. Ani jednego samolotu w locie nie widzialem przez ta cholerna mgle ktora akurat zdecydowala ze bedzie tylko nad samym morzem. Szlak mnie trafial caly dzien az na Batmana poszedlem(polecam- Joker wymiata).
Ale do rzeczy(zadko sie to zdaza na tym forum nie?)
Krecilem kitem z 18mm do 24mm zeby sie przekonac ile roznicy w kadrze i jednak ten szeroki kat tak bardzo mi nie jest potrzebny w terenie. A jak bede chcial krajobrazy robic to wezme kita.
Pomyslalem tez ze do tej Sigmy moglbym dokupic telekonwenter 1,4 co dalo by swiatlo F4. Tak bede chcial tez zrobic. Z telekonwenterem bede mial realne 50mm do prawie 150mm z dobrym swiatlem.

Dziekuje wszysktim ktorzy przyczynili sie do podjecia przez mnie takiej decyzji. ;-) Wiedzialem ze moge tu liczyc na rzeczowe porady. :-B

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
griffin napisał/a:
doszedlem do wniosku ze zamowie Sigme 24-70 F2.8 .

griffin napisał/a:
jednak ten szeroki kat tak bardzo mi nie jest potrzebny w terenie. A jak bede chcial krajobrazy robic to wezme kita.

Fajnie. Ta Sigma jest bardzo ładna.
Ale nie ma tak łatwo - pomyśl jeszcze o Tamronie 28-75 f/2.8... :lol:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Samp napisał/a:
Ta Sigma jest bardzo ładna.
Glupoty opowiadasz!

Wole 24mm niz 28mm wiec tamron odpada.

Ok chlopaki ,ja ide spac a jutro sprawdze kto nastepna jatke wygral. :evilsmile:

Skocz do: