jinxx  Dołączył: 30 Kwi 2007
  [SKRADZIONO] body K10D, ob.50-200 z filtrem UV Hoya,grip itd
!UWAGA! SKRADZIONO!* Sprzęt skardziony mi 22 lipca 2008 r. w Rewalu:
    - body K10D z kitowym paskiem,
    - obiektyw smc DA 50-200mm/4-5,6 ED,
    - Battery Grip D-BG2.

Na obiektyw był założony filtr UV Hoya oraz dekielek i osłona przeciwsłoneczna, w body wsadzona była karta SanDisk Extreme III 2GB oraz oryg. bateria, w gripie schowana karta SanDisk Extreme III 1GB oraz dodatkowa bateria no-name.
Całośc była w plecaku z moim dowodem osobistym i innymi pierdółkami.

Numery seryjne:
body: Pentax K10D, 2285541, Philippines (kupiony w MediaMarkt w Legnicy)
obiektyw: smc DA 50-200mm/4-5,6 ED, 5624529, Vietnam (nowy, sprowadz. z USA, Allegro)
Battery Grip D-BG2, 271204, Philippines (nowy, Allegro).

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... A także ku przestrodze w zakupie używanego sprzętu. Żeby nie było, że nie informowałem. Informację zamieszczam niezwłocznie po powrocie z - mimo wszystko - udanych wczasów.

Szczegóły w moim poście z 16 marca 2008r.:
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=204678#204678

studentmibm  Dołączył: 29 Mar 2008
w jakich okolicznosciach jesli wolno zapytac?

studentmibm napisał/a:

Nie wiem jakie to pytanie ma znaczenie. Fakt jest faktem.

W barze. Siedziałem ze znajomym przy stoliku na zewnątrz, poszedłem na chwilę do wc. Plecak miałem na krześle powieszony, znajomy został z dzieckiem. Gdy wróciłem nie zwróciłem uwagi, że go nie ma - byłem zmęczony. Pogadaliśmy, posiedzieliśmy, zjedliśmy itd. Gdy chcieliśmy w końcu wrócic do siebie zorientowałem się że nie ma plecaka. Znajomy powiedział, że gdy poszedłem do miejsca ustronnego on musiał na chwile odejśc od stolika do dziecka. Gdy wrócił nie zwrócił uwagi, że czegoś brakuje. Oczywiście nikt nic nie widział i nikt nic nie wie - gdy zacząłem się rozpytywac. Tyle całej tej smutnej dla mnie historii. Plecaka nie brałem ze sobą chociażby też dla tego, że cholernie mnie plecy piekły.

siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
jinxx napisał/a:
studentmibm napisał/a:

Nie wiem jakie to pytanie ma znaczenie. Fakt jest faktem.

Wiesz czasem złodzieje mają wyrafinowane nowe metody i warto o niech wiedzieć, ew. jak w Twoim wypadku, ostrzeżenie przed zostawianiem naszego sprzętu nawet na chwilkę bez opieki w tym kraju :evil:

Dokładnie. Moment nieuwagi i teraz dołączę do grona osób zakładających topiki z tytułem "Co kupic? K10D czy K20D?" :cry:
Nikomu nie życzę. Lubiałem tę puszkę. Systemu rzecz jasna w życiu nie będę zmieniał.

Skocz do: