Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
[lampa] Metz 58 - zoom się zaciął?
Na wyświetlaczu lampy widnieje komunikat "Zoom ERR". Zoom wogóle nie pracuje - tzn. ciągle jest ustawiony w jednej pozycji. Czy to - generalnie-może mieć wpływ na jakość naświetlenia zdjęć? Czy ktoś miał już taki problem?

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
Niestety mam identyczny problem.
Lampe wyslalem do serwisu 2 tyg temu [podobno 58-ki naprawiaja tylko w Niemczech).
Pech ....albo ..... ;)
Blesso

mazi  Dołączył: 12 Lut 2008
Re: Metz 58 - zoom się zaciął?
Marcinicus napisał/a:
Na wyświetlaczu lampy widnieje komunikat "Zoom ERR". Zoom wogóle nie pracuje - tzn. ciągle jest ustawiony w jednej pozycji. Czy to - generalnie-może mieć wpływ na jakość naświetlenia zdjęć? Czy ktoś miał już taki problem?

Sprobuj delikatnie popukac w palnik, powinno pomoc - jak nie to pozostaje wysylka na gware. Tylko z czuciem! :)
wiele zainteresowań... wiecznie zbyt mało czasu...
kx0d : grip : 28 f1.8 : f50 f1.7 : 135 f2.8 : 24-70 f2.8 EX : 80-200 : m48 : sb-26

agresywnej moderacji mówię stanowcze NIE !

Ok, lampa działa. Nie pukałem jednak - po prostu włożyłem full naładowane akumulatorki (wg. patentu wyczytanego w necie) i pomogło.

Gratulacje ;)
Mojej lampie niestety naladowane akumulatorki nie pomogly.
Mam ja niecaly rok i musze powiedziec ze lampa sporo sie napracowala.
Co ciekawe awaria zoomu nastapila w dniu w ktorym po raz pierwszy nasadzilem na nia dyfuzor -oryginalny Stofen( badziewny jakis,bo nie trzyma sie wcale na lampie)
Mozliwe ze Metz 58 nie lubi miec zalozonej "czapki" ;)
Blesso

A pukałeś?

Pukalem a nawet walilem " do drzwi" i ...
oprocz informacji Zoom ERRna wyswietlaczu pojawil sie jeszcze jeden napis .... TILT ;)
W starych fliperach tez byl taki komuniakt jak sie za mocno przywalilo w stol ;)

Blesso

Skocz do: