Spróbuj z inną firmą. Może twój Pentax z Lexarem jakoś nie chce się dogadać.go!!! napisał/a:więc kupiłem szybszą kartę (Lexar professional zamiast zwykłego lexara)
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
go!!! napisał/a:W instrukcji przeczytałem, że jest to błąd karty pamięci, więc kupiłem szybszą kartę (Lexar professional zamiast zwykłego lexara) ale problem nie zniknął.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pozdrawiam
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Zacytuje w tym miejscu Jarka a chodziło o SanDisk 4GB SDHC: dyptam, zanim zaczniesz odsądzać Sandiska od czci i wiary, to sprawdź, czy tak karta działa prawidłowo w innym aparacie. No i jesteś na 100% pewien, że masz oryginał? Bo podróbek pełno na rynku.j+ napisał/a:Podsumowując - ww Kingstone'a do Pentax'ów szczerze nie polecam. Amen.
K20D; K100D + DA 18-55 + 70/2.4 ltd + 35/2.8 ltd; FA 50/1.4; M 28/2.8; A 50/2.0-Kenko 2x MC7; F 35-80; M 135/3.5; M 200/4.0, Sigma 17-70-300 Macro, 540-FGZ
Program A<M 50/1.7; MZ-10<FA 28-90
widzisz, tak bym tego nie nazwał, bo po co komukolwiek karta którą można zapisać tylko do połowy? Przynajmniej 3 fajne zdjęcia mi przez to uciekły. Temat go!!! powstał na podstawie doświadczeń z kasetką, którą również posiadam. Może z k10d nie ma tych problemów - szczerze tego posiadaczom kadyszki życzę. Piszę profilaktycznie, może dzięki temu ktoś nie będzie miał okazji wyzywać Tajwańczyków od najgorszych. Po prostu chyba lepiej zawierzyć producentowi i kupić coś zMeggido napisał/a:j+, dramatyzujesz.
któreplwk napisał/a:SanDiska, Toshiby i Panasonica.
niż mieć przykre niespodzianki.CytatPentax poleca
dyptam napisał/a:No i jesteś na 100% pewien, że masz oryginał? Bo podróbek pełno na rynku.
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
j+ napisał/a:plwk napisał/a:
SanDiska, Toshiby i Panasonica.
które
Pozdrawiam
Pentax K100D, SMC Pentax DA 18-55/3.5-5.6 AL ; Tamron SP AF 17-50/2.8 Di II LD/P ; Tamron AF 70-300/4.0-5.6 Di LD Macro ; Zenitar 50/2 ; Metz 48 AF-1 ; Hama Star 61
j+ napisał/a:Trochę odkopię... Kingston SDHC class6 4gb, nowa, współużyszkodnik aparatu zakupił taką przed wakacjami, ja pierwszy raz używałem. W każdym razie:
Nabite było ze 150 zdjęć, ... Aparat miał nieco odmienne zdanie, więc zamiast zdjęcia napisał mi biało na czarnym: 'image is not stored'. Podsumowując - ww Kingstone'a do Pentax'ów szczerze nie polecam. Amen.
Pentax K100d,Sigma 17-70, AF 360FGZ
Pentax K20D, kit DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL II + HOYA UV HMC SUPER PRO1 52mm, Sigma 70-300 mm f/4-5.6 DG Macro + Sigma UV DG 58mm, Sigma EF-530 DG ST
Pozdrawiam